Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Dårlig timing

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg er blevet gravid ved et uheld – kondomet sprang mens jeg havde ægløsning. Min kæreste og jeg har været sammen i 12 år og har et barn på snart 4 år. Vi har været ude for nogle uheldige ting og bor pt i en lille, dårligt indrettet lejlighed hvor der bestemt ikke er plads til endnu et barn.

Min kæreste lider af migræne og har været sygemeldt med stress to gange efter vi fik vores første barn. Det har været hårdt for os begge, men særligt for ham. Vi har begge lige fået vores første jobs og voksen-løn og er så småt begyndt at kigge på hus. Vi er i tvivl om vi kan klare projekt hus inden der kommer en baby om 8 måneder.

Min kæreste vil have en abort, men understreger at det ikke er fravalg af barnet, bare af tidspunktet og at vi kan prøve om et halvt år. Jeg vil rigtig gerne have en baby, men kan godt se at det nok er svært at nå at købe hus uden stress. Dertil er timingen på begge vores jobs dårlige.

Jeg synes det er svært at skulle være med til at passe på min kæreste når jeg nu så gerne vil have en baby.

Svar:

Hej

Ja, det lyder svært for dig. Timingen er ikke optimal, det kan I begge se, alligevel vil du rigtig gerne have en baby, mens din kæreste vil have abort.

Mange børn er ikke planlagte, men alligevel klarer forældrene at tage imod barnet. En graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads praktisk og mentalt. Og et spædbarn kræver ikke megen plads, så måske behøver I ikke flytte i hus før fødsel.

Dejligt, I har fået jobs, selvfølgelig ville du gerne have ventet med at meddele graviditet på nyt job, men din arbejdsgiver har ansat dig, velvidende at du nok snart kunne blive gravid. Din kæreste ønsker abort og foreslår, at I kan prøve om et halvt år. Gad vide, hvilken forskel det ville gøre, om nr. 2 kom et halvt år før eller efter? Og, hvordan vil det mon være for dig at få abort og måske planlægge graviditet relativt hurtigt efter?

Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Mange får det psykisk svært efter abort, en del fortryder, og det har ofte en pris både for kvinden, parforholdet og familien. Måske ved din kæreste ikke det? Læs evt begge i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvem kan I tale med om Jeres overvejelser?
Hvad kunne hjælpe dig til at beslutte dig?
Hvad kunne du ønske fra din kæreste?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske