Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tør jeg få abort?

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en mor på 35, har en dejlig mand, og vi har i alt 5 børn sammen.I 2006 fik vi sammen en søn som desværre døde 2 måneder gammel. Det tog hårdt på mig og jeg gik helt ned med flaget, og ønsket ikke at være her mere. Har efterfølgende fået en datter der i dag er 3 år.

Men nu er jeg desværre bleven gravid igen fordi jeg på et tidspunkt har glemt en p-pille. Nu ved jeg ikke om jeg skal beholde barnet, eller få en abort , jeg er næsten 8 uger henne. og kan ikke holde tanken ud om abort, da jeg er rigtig bange for at gå ned med flaget igen.. så hjælp mig….

Svar:

Hej. De fleste forældre vil sige, at det værste man kan komme ud for er at miste et barn. Derfor er det let at forstå, at du gik helt ned med flaget, da I mistede jeres lille dreng. Forhåbentlig fik I hjælp i jeres sorg.
Nu er du uplanlagt gravid, overvejer abort, men kan ikke holde tanken om abort ud. Og du er bange for at gå ned med flaget igen. Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv. Når du på nuværende tidspunkt ikke kan holde tanken om abort ud og frygter for følgerne af en abort, så er der stor sandsynlighed for, at du vil få det svært efter en abort. De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort, sværest for dem, der var i tvivl. Mange fortryder deres abort og aborten bliver en tung livsbaggage.
Hvad siger din mand?

Tal sammen om tanker og følelser

Tal sammen om jeres følelser og tanker. Overvej, om I vil udsætte dig og hele jeres familie for risikoen for, at du får det svært efter en abort.
Hvad får Jer til at overveje abort? Tal om, hvad der kunne gøre det lettere for jer at overskue at beholde barnet.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske