Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tid til abort om to dage, er virkelig i tvivl.

Spørgsmål:

Hej,
Jeg er blevet gravid, hvilket ikke var planlagt. Min kæreste og jeg har kun været sammen i 5 måneder og er lige flyttet sammen. Vi synes begge det er for tidligt og vi føler at der er en masse ting vi gerne vil opleve inden børn. Men er dog ikke i tvivl om at vi gerne vil have børn.

Får ondt i hjertet af at tænke på abort

Jeg er bare virkelig i tvivl. Jeg bliver så ulykkelig og får ondt dybt ind i hjertet når jeg tænker på abort. Jeg føler, vi har gode forudsætninger for at få et barn. Vi har begge gode uddannelser og gode jobs, vores alder er også passende (28 og 33). Men alligevel er jeg enig i, at det er fortidligt, og at vi ikke er klar. SÅ nu ved jeg simpelthen ikke hvad jeg skal gøre? Har tid til abort om 2 dage – men kan ikke holde tanken ud, og på den anden side er jeg heller ikke klar til at blive mor lige nu.

Svar:

Hej
Du er gravid og har tid til abort, men kan ikke holde tanken ud. Lyt til dig selv. Ja, det er tidligt i jeres forhold, men du nævner Jeres gode forudsætninger. Og du skal jo heller ikke være mor lige nu, en graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads for Jer, og I kan være bevidste om, hvordan I vil forberede Jer som par på at blive familie. Overvej, hvad der kan gøre dig klar til at blive mor om 6-7 mdr.?

Mange har det svært efter en abort

Tanken om abort gør dig ulykkelig, hvad tror du, det er, der gør dig ulykkelig? Hvad skulle få dig til at gennemføre en abort, som du allerede nu har det så svært med? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i forskellig sværhedsgrad og af forskellig varighed. Typiske reaktioner er sorg, savn, tomhed, skyld og vrede, hvis man blev presset. Sværest er det for dem, der var i tvivl eller blev presset. Overvej begge, om I vil risikere dette for dig. Læs evt begge i brevkassen om andres reaktioner på abort. Læs evt om abort på Abortliniens hjemmeside. Overvej begge, hvad I helst vil leve med: Abort eller barn.

En abort kan ikke gøres om

Jeg vil opfordre dig til ikke at få en abort, som du ikke ønsker. Abort kan ikke gøres om. Mange fortryder og aborten bliver en tung livsbagage. Hvad siger din kæreste? Hvordan er det for ham, at du har det så dårligt med abort? Mange fyre forestiller sig, at abort løser en svær situation, men abort skaber ofte langt større vanskeligheder end den tilsyneladende løser. Både for kvinden og parforholdet. I vil gerne opleve en masse, det kan I fortsat, selvom det bliver på en anden måde. Overvej begge Jeres livsmål og værdier, og tænk om dette kan give Jer en pejling i denne svære situation.
Håber det bedste for Jer.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske