Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skjule abort for sin partner

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg har netop fået foretaget medicinsk abort (var nødt til at gøre det to gange, da den første ikke var vellykket), og det har ramt mig hårdere emotionelt end jeg troede. Jeg troede ikke det ville være så hård en byrde at bære rundt på psykisk, fordi jeg var sikker omkring mit valg.

Nyt forhold

Jeg har været sammen med min partner i 2 måneder, og jeg opdagede at jeg var gravid, efter vi havde været sammen i en måned. Jeg er på minipiller og tog endda også en fortrydelsespille efter første gang vi var sammen, fordi jeg ville være helt sikker. Alligevel blev jeg gravid.

Jeg har undladt at fortælle min partner det, fordi det er meget nyt, og han lider af angst, som jeg ikke ønsker at provokere. Men da jeg fik at vide jeg var nødt til at få en ny medicinsk abort, fordi den første ikke var tilstrækkelig, kunne jeg mærke at det ramte mig på en ny måde. Og efter jeg gennemgik aborten alene i går, blev jeg meget emotionelt ramt bagefter.

Er vi stærke nok?

Jeg fortæller min partner det i dag, men jeg er angst for at det vil give traumer for os begge to, og jeg tror ikke forholdet er stærkt nok til at kunne klare det. Det vigtigste er at jeg kan se ham i øjnene, uanset hvad vores relation er bagefter, samt at jeg ikke går med det her alene. Jeg har fra start følt en skyldfølelse, at det var mig der har været uforsigtig og sådan, men jeg har jo indset at det er vores begges ansvar.

Jeg skriver til jer fordi jeg ikke ved hvordan jeg tackler det her og kommer videre herfra. Jeg er en mentalt stærk person, som nærmest altid er glad, så de her følelser er meget voldsomme for mig, pludselig at blive mødt af. Håber der er en at tale med her. Bedste hilsner

Svar:

Hej
Det lyder svært for dig. Desværre deler du din dyrtkøbte erfaring med mange kvinder, der har fået abort og været uforberedte på abortens ofte høje pris. De fleste kvinder reagerer psykisk efter abort, på forskellige måder og tidspunkter. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset.

Læs evt her Efter abort og læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Skriv evt noget ned om, hvad du føler og tænker.

Det lyder som en god beslutning at tale med din partner, hvordan mon det har været for ham at høre om aborten?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske