Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og i tvivl

Spørgsmål:

Hej. Jeg er gravid i 11. uge. Jeg er sammen med faren til barnet og har været det i 2 år. Vi har altid haft et meget turbulent forhold med mange skænderier, dage/uger fra hinanden og meget mistillid. Vi var fra hinanden og gav det så en sidste chance, og nu står jeg gravid.

Alt var fryd og gammen og vi var lykkelige da vi stod med positiv test i hånden. MEN vi har simpelthen så svært ved at få det til at fungere. Vi er uvenner meget meget tit, vi råber og skriger og truer med at gå fra hinanden.

Vi elsker hinanden meget højt, og ønsker et liv sammen og en familie. Vi har begge to fast arbejde, tjener gode penge, har dejlig bolig sammen og har vores bagland i orden.

Nu til mit dilemma – jeg ville simpelthen være så ked af at sætte et barn til verden til et forhold der på forhånd ikke altid helt fungerer. Den ene dag er jeg klar til at blive mor, selvom det nok bliver alene, og den anden dag kan jeg slet ikke klare tanken om at han skal være i mit liv de næste 18+ år. Jeg er simpelthen sådan i tvivl!

Bølgerne går ekstremt højt herhjemme – den ene dag pakker jeg mine ting, den næste pakker han hans ting. Vi er uenige om alt inkl. vores måde at leve på. Han siger at han selvfølgelig laver om på tingene når der kommer et barn, men det føler jeg bare ikke rigtig at jeg kan bruge til noget.

Svar:

Hej
Det lyder rigtig svært med Jeres parforhold. Som I begge gerne vil, og som udfordrer Jer meget. I var lykkelige, da testen var positiv, men nu er du i tvivl.

Overvejer du abort? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Overvej, at hvis du får en abort, kan det få konsekvenser både for dig og Jeres forhold. Hvis I bliver sammen, kan I stå i samme situation med ny graviditet, og tvivl, en anden gang.

Har I fået hjælp til Jeres forhold? Hvis ikke, er graviditeten en oplagt årsag til at I gør noget seriøst. Undersøg evt www.familieudvikling.dk, som har gode tilbud, også til Jer. Selvfølgelig skal din kæreste (og måske også du) ”lave om på tingene” inden barnet kommer, men graviditeten er lang endnu og meget kan nå at ske.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske