Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skal, skal ikke?

Spørgsmål:

Jeg er 37 og gravid. Jeg ved at chancen er nu, og jeg har mit liv i orden til at få et barn…Men, jeg bliver og har været i tvivl om det. På den ene side græd jeg lykkes tåre, da jeg så, jeg var positiv, men på den anden side frygter jeg at jeg aldrig kan få fred og ro igen.

Jeg har altid været karriere fokuseret men begyndte at prøve efter et barn, da det begyndte at føles hult. Er det normalt at være så meget i tvivl? Er det et tegn på at jeg ville blive en dårlig mor?

Tak, Den forvirrede.

Svar:

Hej

Det lyder svært for dig. Du er ønsket gravid, men bliver i tvivl og frygter, at du aldrig får fred og ro igen.

Det er ikke unormalt at blive i tvivl, selvom graviditeten er planlagt. Udsigten til at blive mor indenfor ca 7 mdr. er for de fleste fyldt med både glæde og bekymring, -det er forskelligt, hvad kvinder bekymrer sig for. Som gravid er kroppen fyldt med graviditetshormoner, disse kan have indflydelse på humøret, og hvis man forventede at graviditetstiden kun var lyserød, kan man blive overrasket.

At være i tvivl og overrumplet pga graviditet, siger ingenting om, hvordan man bliver som mor. I løbet af graviditeten bliver langt de fleste kvinder følelsesmæssigt knyttet til barnet. Prøv at overvej dit ønske om at blive mor, hvilke tanker og følelser har du haft? Hvilke bekymringer?

Du frygter, at du aldrig får fred og ro igen. Og ja, det bliver meget anderledes for dig at være mor end at være karrierekvinde. Barnet flytter ind i dit liv, barnets behov kommer først. Men, du kender nok en del mødre, også blandt karrierekvinder. De færreste ville undvære deres børn, og de fleste får “fred og ro” af og til. Kan du tale med en søster eller veninde om dine overvejelser og din tvivl?

Er du sammen med barnets far?

Overvejer du abort? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, det vil være for dig at få en abort?

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske