Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skal jeg få en abort

Spørgsmål:

Hej

Jeg er blevet gravid sammen med min mand, som jeg har været gift med i mange år. Vi har ingen børn og har ikke rigtig snakket om at få børn. Jeg fandt ud af for nogle uger siden at jeg var gravid.

Da jeg fortalte det til min mand blev han meget glad. Jeg ønsker ikke at få børn. Skal jeg få en abort eller føde barnet for hans skyld? Jeg ved ikke hvor langt jeg er henne i graviditeten.

Please svar hurtigt

Svar:

Hej

Du har kendt til din graviditet i nogle uger, og du og din mand har reageret forskelligt på nyheden. Hvordan er det for Jer at se så forskelligt på noget så vigtigt: barn eller abort? Du skriver, at du ikke ønsker at få børn. Har du altid haft det sådan? Du overvejer at føde barnet for din mands skyld, hvordan tror du, det ville være for dig? Hvad tror du, det handler om, når du ikke ønsker at få børn?

Er du overrasket over, at din mand blev meget glad?

Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, det vil være for dig at få en abort?
Jeg vil opfordre dig til at finde ud af, hvor langt du er henne, så du ved, hvor lang tid I har til at tage beslutningen om abort. Men lad ikke en tidsgrænse presse dig til et valg, du ikke er sikker på. Uanset om du/I vælger barn eller abort, er det et valg, I skal leve med.

Læs evt. i brevkassen om andres erfaringer med abort.
Tal evt. med fortrolige om Jeres situation.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske