Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skal jeg beholde barnet eller få abort?

Spørgsmål:

Hej jeg er en pige på 21 år. Jeg har fundet ud af jeg er gravid med min flirt. Vi har kun været sammen 1 måned. Vi har tidligere haft noget kørende sammen. Vi har før det snakket og kendt hinanden længe.

Han siger, jeg vil ødelægge hans liv

Han er udlændinge, og han ønsker abort. Men jeg har fået 1 abort før med eks kæreste som jeg fortryder. Jeg har haft 1 ønske længe om, at jeg gerne ville have et barn. Men føler min flirt presser mig til at abort ved at sige jeg vil ødelægge hans liv hvis jeg beholder det.

Men samtidig, så er han nysgerrig på det hele, da han aldrig har prøvet sådan noget før. Den ene dag siger han jeg skal have abort den anden dag siger han, at han håber det er en dreng. Jeg er så forvirret.
Hva skal jeg gør?!?!

Svar:

Hej
Du er gravid med din flirt, han ønsker abort, men er også nysgerrig i fht graviditeten. Du har tidligere fået en abort, som du fortryder, og du ønsker et barn. Lyt til dig selv. Hvad skulle få dig til at få abort igen? Hvad tænker du om din abort, hvad gør, at du fortryder? Vil du byde dig selv endnu en abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du får abort igen?

Det havde været rart, hvis du var i et stabilt forhold. Men du og din flirt har haft sex, og I har begge vidst, at du kunne blive gravid. Havde I talt om det?

Mange fyre reagerer med chok

Det er meget typisk, at fyre bliver chokerede, når de hører om en uventet og uplanlagt graviditet. Og mange forestiller sig, at abort er løsningen. Din flirt presser dig endda til abort ved at sige, at et barn vil ødelægge hans liv. Mon ikke han overraegerer noget? Han skulle have tænkt sig om tidligere. Derimod kan han risikere at ødelægge en væsentlig del af dit liv (+ det ufødte barn) ved at presse til abort.

Giv ham muligheden for at være ansvarlig

Hvis du vælger at beholde barnet, får han muligheden for at være ansvarlig overfor dig og overfor det lille nye liv, I begge er ansvarlige for undfangelsen af. Og han er allerede nysgerrig. Måske du skulle kigge på fosterudvikling sammen med ham og også fortælle ham om abortens høje pris.

Undersøg dit netværk

Måske vil han ikke tage ansvar, måske bliver du alene med barnet, hvis du beholder det. Hvordan ville det være? Hvem kan hjælpe dig i dit netværk? Og hvem kan du tale med nu, hvor din flirt gør dig så forvirret?

Hvad vil du helst leve med?

Jeg vil opfordre dig til ikke at lade dig presse til en abort, som du ikke ønsker. Valget er dit, og det er primært dig, der skal leve med dit valg, uanset hvad du vælger. Overvej, hvad du helst vil leve med? Overvej, hvad der kan hjælpe dig til at overskue at beholde barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og at ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske