Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Anden abort på et halvt år - kan det skade?

Spørgsmål:

Jeg fik en medicinsk abort for 6 mdr. siden, fordi min daværende kæreste ikke var klar til det. Dette var ekstremt hårdt psykisk, og gik meget ud over vores forhold.

Nu står jeg i den forfærdelige situation, at jeg var sammen med en mand som jeg ikke ønsker barn med. Jeg bad ham om at bruge kondom og da han ikke gjorde det, tog jeg efterfølgende en fortrydelsespille. Denne har ikke virket. Han vil gerne beholde barnet, men jeg elsker ham ikke og ønsker det ikke med ham. Jeg er 6 uger henne, og jeg vil gerne have medicinsk abort igen.

Mit spørgsmål er om det kan have konsekvenser for min evne til at blive gravid igen efterfølgende, med en jeg gerne vil have børn med. Jeg ønsker brændende at blive mor, men bare med en jeg selv vælger som far. Derudover vil jeg spørge om det ikke er rigtigt dårligt for kroppen at få denne store mængde medicin endnu engang.

Jeg har ikke mødt nogen der har fået abort mere end en gang, og jeg skammer mig. Jeg er 26 år.

Svar:

Hej
Det lyder svært for dig. Du er gravid og vil gerne have medicinsk abort igen, men er bekymret for, hvilke konsekvenser en abort kan få.

Der er en del kvinder, der får mere end en abort. De fleste kvinder kan blive gravide igen efter abort. Nogle ufrivilligt barnløse har dog tidligere fået abort. Det er ikke sundt for kroppen med medicinsk abort, men kroppen kan godt klare det.

De største konsekvenser efter abort er oftest de psykiske, som du også oplevede ved din abort for ½ år siden. Hvordan var det hårdt for dig? Og ja, abort får oftest konsekvenser for parforholdet, særligt hvis parret ikke var enige om aborten.

Du elsker ikke faderen og ønsker ikke barn med ham. Men du har dog været tiltrukket af ham, siden du havde sex med ham. Han vil gerne beholde barnet. Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Lige nu skammer du dig. Hvad får dig til at skamme dig?

Uanset om du vælger abort eller at beholde barnet, er det en beslutning, du skal leve med. Hvad vil du helst leve med?
Hvem kan du tale med om din situation?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske