Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvorfor vente med samleje efter spontan abort?

Spørgsmål:

Hej brevkasse!

Jeg har for kort tid siden gennemgået en spontan abort, set har været virkelig hårdt og jeg er stadig virkelig påvirket af situationen. Mange omkring mig har dog holdningen “op på hesten igen”.

Mit spørgsmål er derfor: Hvorfor er det, man anbefales at vente til en ny cyklus går igang efter en abort? Kan et potentielt.nyt foster tage skade, eller hvad er begrundelsen?

Svar:

Hej
Det er trist med din abort, og let at forstå, at du er meget påvirket. Godt, du taler med andre om, hvordan du har det, men lad ikke andre negligere din sorg.
Du kan læse om spontan abort her: Spontan abort

Måske er det sværere for slimhinden i livmoderen at tage imod et befrugtet æg eller beholde det, hvis man bliver gravid hurtigt efter abort. Måske ikke. Man tænker, det er godt for kroppen og hormonerne at stabilisere sig igen efter graviditet. Hvis man bliver gravid ved første ægløsning, (der jo er forud for menstruation), får man ikke menstruation og ved måske først ”sent” at man er blevet gravid.

Formentlig kommer menstruationen igen efter 4-6 uger, måske en passende tid til at sørge over tab og blive klar til at forsøge igen…

Håber du snart bliver gravid igen og at alt forløbet komplikationsfrit.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske