Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nu vil min partner ikke have vores baby

Spørgsmål:

Hej brevkasse. Jeg en kvinde på 26 år. Og er gravid til mit andet barn. Jeg er i uge 7. Min graviditet var ikke planlagt. Det skete lidt spontan. Jeg blev gravid i sommerferien. Hvilket jeg fortæller min kæreste. Og han blev mega glad og stolt.

Vi har nogle problemer i forholdet. Da min kæreste er gamle misbruger. Og jeg ikke rigtig har noget tilid til ham. Hver gang vi skændes pga hans fortid, siger han: “ Jeg synes du skal tage en abort, da jeg kan mærke vi ikke skal have flere børn i vores forhold”.

Det gøre mig ked, fordi det var ligesom ham, der styret showet i sengen. Han var godt klar over, hvis han kom, ville jeg blive gravid. Jeg rigtig træt af hører på, at jeg skal tage en abort. Da jeg inderligt gerne vil have baby.

Har været nervøs da vores forhold har været lidt på vippen. Men føler jeg sagtens kan klare et barn mere og tage vare på mine børn. På en måde vil jeg gerne gøre ham bange ved at tage forbi en læge! Men er mega forvirret.

Svar:

Hej

Det lyder svært for dig, at din kæreste først var glad og stolt over graviditet, og nu synes, du skal få abort.

Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du får en abort? Hvordan tror du, det vil påvirke Jeres forhold? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv: Du vil inderligt gerne have babyen og du føler du sagtens kan klare et barn mere.

Hvad vil din kæreste mon sige, hvis du beslutter dig for at beholde barnet? Og måske foreslår, at I bruger graviditetstiden til at passe på Jeres forhold og familie? Tidligere misbrugere har ofte problemer, som også får indflydelse på parforhold. Får din kæreste hjælp? Måske I sammen kunne tage et PREP-kursus, som er en god hjælp til de fleste forhold.

Hvem kan du tale med om din situation? Har I fælles venner, som I sammen kan tale med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske