Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kæresten mener, jeg har lovet ham at tage abort

Spørgsmål:

Kære brevkasse,  Jeg er 22 år gammel og under uddannelse. Min kæreste er 20 år og har fuldtidsarbejde. Vi har været sammen i 7 måneder.

Jeg har netop fundet ud af, at jeg er gravid i uge 10. Min kæreste tog den positive test meget pænt til at starte med, da abort var en selvfølge for ham. Vi har ikke brugt beskyttelse, og han mener, at jeg har lovet ham at tage en abort. Dette er ikke korrekt og jeg mener heller ikke, det er relevant, når jeg pludselig står i situationen og føler, det er helt forkert med en abort.

Vi har forsøgt os med at tale en smule omkring det. Først var han helt lukket, så åbnede han sig lidt op og så blev han helt lukket igen. Han mener ikke, at jeg er klar til at være mor til hans barn, fordi jeg ikke har rejst hele verden rundt og oplevet, hvordan andre mennesker opdrager deres børn, at jeg ikke har nok livserfaring. Han vil ikke sætte et barn ind i “den virkelighed, vi lever i”.  (Han vil være millionær, før han sætter et barn til jorden, bogstaveligt talt.) Hvis jeg vælger at gøre det, vil jeg ødelægge hans liv, hans mor, hans bror og barnets liv.  (Hans mor støtter meget op omkring at få barnet)

Svar:

Hej
Du og din kæreste har ikke brugt prævention og nu er du gravid. Det er jo forventeligt at blive gravid, når man har sex uden prævention. Havde I talt om, at du kunne blive gravid? Din kæreste mener, du havde lovet ham abort, hvis du skulle blive gravid, men det mener du ikke. Og som du skriver, så kan man ikke love at få abort.

Det lyder svært for Jer, du føler abort er helt forkert og din kæreste presser på for abort.
Hvad tænker du om abort? Hvad får dig til at føle, at abort er helt forkert? Hvordan tror du, du vil have det hvis du fik abort? Har du talt med din kæreste om dette?

Mange (unge) fyre tænker som ham, at en uventet graviditet klares med abort. Ofte ved fyrene ikke, at abort ofte har en høj pris, særligt for pigen, men ofte også for parforholdet. Bla fordi hun kan være meget ked af det i lang tid og opleve vrede, hvis hun var presset til aborten.

Din kæreste er ung, og det er helt naturligt at tanken om at blive far chokerer ham. Og at han bliver meget dramatisk ift, hvor meget et barn kan ødelægge. Men, det er helt nyt for ham at forholde sig til graviditeten, om noget tid kan det se anderledes og mere overskueligt ud for ham.

Du er også ung, men så ung er du heller ikke. Hvorfor skulle du ikke kunne give barnet omsorg og opdrage det? I skal nok nå det, I gerne vil, selvom I bliver forældre tidligere, end I havde forestillet Jer. Tillykke med en svigermor der vil støtte op. Måske hun kan afdramatisere situationen lidt for sin søn.

Kender I nogle unge par, der er forældre? Kunne I tale med nogle om, hvad det vil sige?
Hvad er det, din kæreste frygter ved at blive far?
Husk at graviditeten er lang, meget kan nå at falde på plads både praktisk og mentalt.
Uanset om du vælger barn eller abort, er det et valg, primært du skal leve med. Hvad vil du helst leve med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske