Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ønskede ikke kærestens abort

Spørgsmål:

Hej allesammen, jeg er en 21 årig dreng, som søger jeres hjælp..
Min kæreste har taget en Abort 1 uge siden, da hun fik en kæmpe respons af hendes forældre, blev presset til Abort osv. Og jeg gav hende tilladelsen til det, da hun ikke skulle føle sig dårligt og alene om det. Men hun vidste, at det ikke var det. jeg ville. Hun vidste, at jeg ville beholde barnet. Hendes familie pressede hende meget, og jeg ville ikke sætte hende i en dårlige position.

Men nu har jeg det virkelige dårligt. Jeg kan ikke får barnet ud af tankerne. Jeg ved seriøst ikke, hvad jeg skal gør.

Håber på I kommer med nogen gode rådgivning.

Svar:

Hej
Din kæreste har fået abort, det ønskede du ikke, og du har det nu virkelig dårligt. Hvad ønskede din kæreste selv? Hvordan har din kæreste det nu?

Hvad kan du gøre? Sket er sket, det var ikke dit ønske, men du gav din kæreste “tilladelse”. At beholde barn eller få abort, det er altid kvindens beslutning. Manden tager beslutning om, hvem han vil have sex med. Det bedste er, når sex foregår i et forpligtende forhold og begge er klar til at tage konsekvenserne af en graviditet.

Havde du og din kæreste talt om, hvad I ville gøre, hvis hun blev gravid? Tal om, hvad I vil gøre, hvis hun bliver gravid igen?

Tag dine tanker og følelser alvorligt

Det, du kan gøre, er, at tage dine tanker og følelser alvorligt. Hvem kan du tale med? Din kæreste? Andre fortrolige? Evt kan du skrive noget til det lille liv, om hvad du tænker. Skriv evt på et chatforum, evt netdoktor, om din situation. Der er nok andre mænd, der har været i tilsvarende situation.

Læs mere her om tanker og følelser efter abort

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Manden