Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Føler at jeg skal vælge mellem to liv

Spørgsmål:

Hejsa
Jeg står overfor et frygtelig svært valg ( ja det gør alle her inde nok sorry). Min kæreste og jeg har været sammen i mange år og har det sidste års tid talt om at få børn og prøvet på det ganske kort tid. Det lykkedes faktisk ret hurtig – da jeg fortæller det til min kæreste, har jeg svært ved at aflæse, om han bliver glad eller hvordan han egentlig tager det, men det også fordi jeg selv var helt overvældet af følelser.

Min kæreste begynder at få angst

Vi taler lidt om det og jeg spørger gentagne gange om, han er ok med det – hvortil han svarer, det dig jeg vil havde en familie med og der ingen, jeg heller vil havde børn med.

Til historien hører, at min kæreste lider af depression og har gjort det gennem flere år og hopper ud og ind af “anfald”. Men efter en 8 uger begynder han at få svære angst anfald og vi taler meget om det og efter at havde været til psykolog – viser det sig at det er hele projekt baby, der udløser frygtelige angst anfald hos ham.

Tør jeg beholde barnet?

Vi giver det lidt tid, men nu er jeg i uge 10+3 og det er kun blevet værre. Vi har talt om mulighederne, som er ganske få og ret pressende nu. Men jeg synes, det er så svært, for kunne jeg bare selv beholde barnet og droppe ud af forholdet, ville det jo måske for barnet og mig være det mest rigtige. Selv om jeg på igen måde ønsker at stå alene.

Men mest af alt ville det fuldstændig sende min kæreste ud over kanten. Jeg ved, han slet ikke ville kunne være i det at være far, men ikke være far på den måde, som han altid selv har drømt om.
Jeg ved godt, der ikke er noget godt svar her – men føler virkelig jeg skal vælge mellem to liv.

Svar:

Hej
Det er en meget svær situation, du står i. Du og din kæreste har planlagt at få barn, men da du ret hurtigt bliver gravid, reagerer din kæreste med svære angsttilfælde.

Du og din kæreste har et langt forhold bag Jer, tiltrods for din kærestes depressioner. I kan altså klare depressionens udfordringer sammen. Din kæreste har været til psykolog fornylig. Får han ellers fast hjælp og støtte af psykolog, psykiater, læge? Får han medicin? Angst kan behandles, og angst i fht at skulle være far, kan også behandles.

Abort vil formentlig ikke gøre din kærestes liv lettere

Du føler, du skal vælge mellem to liv. Hvis du vælger “din kærestes liv” og får abort, hvordan tror du, det vil blive for dig? Og hvordan vil det blive for din kæreste? Og for Jeres forhold? At vælge abort vil formentlig ikke gøre din kærestes liv lettere.

Hvis du vælger at bevare Jeres lille ufødt barns liv, hvordan vil det da være for dig? Du tænker, det vil være det mest rigtige for barn og dig, men at det vil “sende din kæreste udover kanten”. Måske. Måske ikke. Graviditeten er lang, meget kan nåes at blive bearbejdet hos ham, og han kan formentlig på mange måder blive den gode far, han gerne vil være. Du forestiller dig, at du kan komme til at blive alenemor, og det er selvfølgelig ikke, hvad du ønsker. Men hvis det skulle ske, hvem kan så hjælpe dig? Hvordan ser dit netværk ud?

Mange har brug for hjælp i en periode – ligesom jer

Selvom I beholder barnet og hinanden, vil det nok være en meget god ide, at I har nogen, der kan hjælpe Jer af og til. I kan både få hjælp fra frivillige og fra kommunen, hvis ikke der hjælp i netværket.
Der er håb for Jer alle 3, I skal “bare” have hjælp på et svært tidspunkt i Jeres liv, ligesom så mange andre mennesker har brug for i en periode.

Hvem taler du og I med? Har I talt med lægen om hjælp til din kæreste? Og Jeres situation?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til en rådgiver på Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske