Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Andre end mig har negative reaktioner efter abort

Spørgsmål:

Tak til abortlinien! Hvor er det fantastisk, at der findes en hjemmeside som denne.

Jeg har haft en negativ reaktion efter aborten, trods den stærke person jeg ellers er. Jeg har aldrig forstået de folk med depressioner. Men det gør jeg nu. Så derfor vil jeg gerne sige tak for at jeg kan gå herind og se, at der er andre i samme situation som mig. J

eg var desværre sammen med en anden fyr. Min kæreste og jeg havde ellers forsøgt at få et barn i 2 år, uden det er lykkedes – og så sker det endeligt, men måske med en anden. Min kæreste ville pludselig heller ikke have barnet, så jeg måtte få den abort, både fordi kæresten ikke ville have barnet og fordi jeg var i tvivl om, hvem faren egentlig var.

Jeg elsker min kæreste rigtig højt. Men skyldfølelse er der masser af ! Føler mig egoistisk og at jeg bare siger “dur’ ikke” til et barn, føler det er MØG forkert af mig. Jeg er bange for, at det vil straffe mig senere i livet.

Tiden heler

Men jeg vil sige, at tiden heler. Og jeg taler med folk om det og det hjælper. Jeg har talt med min kæreste, den fyr jeg så og mine veninder, de forstår mig ikke helt, men jeg kommer af med en masse tanker. Men en abort vil jeg ikke anbefale. Jeg kunne forstå på lægen at der skal gå 6 måneder efter aborten til man må forsøge igen, korrekt? Kan man tjekke en mands sæd for kvaliteten?

Svar:

Hej. Tak for dine ord om brevkassen.

Ja, du er en af de mange, der betaler en høj pris for en abort og har erfaret, at abort ikke er løsningen trods en vanskelig situation. Det er godt, du har folk omkring dig, som du kan dele dine tanker og følelser med. Det er vigtigt at tage sine reaktioner meget seriøst, ellers kan aborten blive en tung livsbaggage.

Du nævner, at du har megen skyldfølelse. Det er også en naturlig reaktion efter en abort. Nogle har glæde af at tale med en præst om skyld og Guds tilgivelse og oplever herefter at blive sat fri af skylden. Du kan overveje, om det er noget, du har lyst til. I så fald kan Abortlinien henvise til en præst i nærheden af, hvor du bor. Du kan skrive igen til post@abortlinien.dk

At der skal gå 6 mdr. efter en abort til man kan forsøge graviditet igen, har jeg ikke hørt om. Hvis der ikke har været komplikationer kan man forsøge igen efter man har haft sin menstruation.

Når et par er bliver udredt for ufrivillig barnløshed indgår undersøgelse af sædkvaliteten. Tal med jeres læge, hvis I ønsker at få din kærestes sæd undersøgt.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske