Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Oplagt at vælge abort, men det føles forkert

Spørgsmål:

Jeg er 22år, læser til sygeplejer, arbejder, og er stærkt politiks aktiv.

Jeg fandt ud af for 2 1/2 ugen side, at jeg er gravid. For 3 uger siden, gik min kæreste fra mig og bad mig om at flytte ud. Han er 27, og ønsker på ingen måde det her barn lige nu. Ikke med mig.

Det oplagte valg vil være en abort, alle omkring mig, siger at det eneste rigtige valg vil være at få en abort, men det følelse så forkert.

Da jeg var 17år, fik jeg en abort, og havde det svært med at komme over det igen. Denne graviditet er ikke planlagt på nogen måde, da jeg har en spiral, så troede alt var sikkert.

Jeg kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre, alle synes jeg skal vælge abort, men hvordan kan noget der er så rigtig føles så forkert! Er så fortvivlet.
Hjælp

Svar:

Hej
Du er uplanlagt gravid og din kæreste er gået. Alle omkring dig synes at du skal vælge abort.
Du har tidligere fået en abort og havde reaktioner herefter.
Du synes, det føles forkert, at få en abort igen.
Det er dig, der er gravid, det er dit barn, der handler om. Selvfølgelig er det ikke denne situation “alle” omkring dig, havde ønsket for dig, men, et lille nyt barn er på vej, planlagt eller ej.

Hvad kunne gøre det lettere for dig?

Hvad kunne gøre det lettere for dig at overskue at beholde dit barn? Du har tilsyneladende et netværk, der vil dig det godt, selvom de tænker, at en uplanlagt graviditet “klares” med en abort. Mange forestiller sig, at abort spoler tiden tilbage til før graviditeten, men faktisk betaler de fleste kvinder en høj pris for abort. Mange fortryder og de fleste får psykiske reaktioner efterfølgende. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Du kan måske genkende noget af dette fra din abort som 17-årig. Hvis dit netværk vil dig det bedste, vil de da ikke støtte dig, hvis du beholder dit barn?

Lyt til dig selv

Du spørger, hvordan noget, der er så rigtigt, føles forkert. Det, dine omgivelser synes, er “så rigtigt”, er at få en abort. For dig føles det forkert, hvorfor mon? Måske fordi det ikke er “rigtigt”. Du er gravid, du er faktisk allerede mor, din krop pumper med graviditetshormoner, det lille nye liv er i blomstrende udvikling. Det føles forkert for dig at afslutte dette liv. Lyt til dig selv. Hvad tænker du om abort? Hvordan kan du bruge dine værdier som kommende sygeplejerske og politisk aktiv i dette valg?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske