Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mit livs dilemma - skal jeg vælge abort?

Spørgsmål:

Jeg står i mit livs dilemma og har brug for lidt råd.
Jeg er gravid, 8+2 idag. Dette ville være det dejligste der nogensinde er sket, bortset fra at det er det ikke. Jeg vender tilbage til grunden om lidt. Men lige lidt om min forhistorie.
Jeg har med en tidligere kæreste været gravid tre gange og mistet alle tre gange. Jeg har altid ønsket mig et barn, men ønsket er blevet mindre med årerne.

Han vil ikke have barnet

Jeg står nu i den situation, at jeg er gravid med min kæreste som jeg har været sammen med i 9 måneder. Som skrevet tidligere så burde det være en lykkelig tid, men det er det ikke. Jeg har ikke på noget tidspunkt været jublende over det.

Det spiller helt sikkert ind at han IKKE vil have barnet. Han har sagt det er min beslutning, men at han ikke er klar til det ansvar at vi skal have et barn nu. Det skal siges at han er i gang med at blive skilt, sælge det hus han har med konen og har i forvejen 3 børn.

Han siger han meget gerne vil have barn inden for det næste år, men simpelthen ikke er klar nu med alt det der sker i hans liv i den anden familie.

Jeg vil blive alene

Så han har sagt at hvis jeg vælger at beholde det bliver det uden ham. Det betyder så at jeg skal stå med det alene. Jeg vil selvfølgelig godt kunne klare det og min familie støtter mig. Og synes at jeg skal beholde barnet. Men jeg ved ærlig talt ikke om jeg har lyst til det.

Jeg kan slet ikke overskue situationen og overvejer faktisk en abort. Jeg kan ikke overskue at stå alene med et barn, og jeg har faktisk mest lyst til at være sammen med ham om det. Det er virkelig en svær beslutning. Og håber I kan give mig lidt ord med på vejen.
Måske jeg lige skal fortælle at jeg er 32 år.

Svar:

Hej
Ja, det er en mærkelig situation, du står i, du har altid ønsket dig barn, har mistet 3 gange, nu er du gravid og overvejer abort. Selvfølgelig spiller det ind, at din kæreste ikke ønsker barnet og vil forlade dig, hvis du beholder barnet.

Din kæreste vil gerne have et barn senere

Din kæreste har nok at tænke på, lyder det til med skilsmisse, 3 børn og hussalg. Samtidig er han i forhold med dig og du er blevet gravid. Havde I talt om, hvad I ville gøre, hvis du blev gravid? Han ønsker, du får abort, men han vil gerne have barn med dig indenfor det næste år. Hvad mener han med det? Hvis I beholder Jeres barn, bliver det født om ca 7 mdr., dvs indenfor det næste år, hvilken forskel vil det gøre, hvis et andet barn blev født om 11 eller 12 måneder?

Graviditeten er nok noget chokerende for ham, han ønsker at skrue tiden tilbage, og forestiller sig, at abort gør det, og for at “berolige” dig, “lover” han, at han gerne vil have barn med dig snart.

Kan jeres forhold holde til en abort?

Selvfølgelig er det svært at overskue at skulle stå alene med barn, du vil jo gerne have barn med ham. Samtidig ved du, at du godt kan klare barn alene og du lyder til at have godt netværk i din familie. Overvej, hvad du tænker om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger abort? Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste, som har truet med at gå, hvis du ikke valgte abort?

Nogle forhold kan ikke klare et barn, mange forhold kan ikke klare en abort, særligt hvis parret ikke var enige. Hvis du vælger at beholde barnet risikerer du, at din kæreste går. Det er også muligt, at han besinder sig, og står ved sit ansvar overfor dig og Jeres barn.

Hvad kunne gøre det lettere for dig?

Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig at overskue at beholde barnet? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Vær sikker på, hvad du vil, før du evt vælger abort. Abort kan ikke gøres om og mange fortryder. Du har ikke været jublende over din graviditet, det er klart, når den har været så upassende for din kæreste. En graviditet man ikke kan dele glæden over er vanskelig. Men uanset, så er det Jeres barn, det handler om, begge er I ansvarlige for tilblivelsen af det lille nye liv. Og selvom barnet ikke er planlagt, så kan det blive lige så ønsket og elsket, som hvis det var.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Kæresten presser mig til abort