Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min veninde har brug for hjælp efter en abort

Spørgsmål:

Hej! Min veninde har lige fået en abort, og hun har det rigtig slemt psykisk. Hendes forældre er sure på hende, og hendes kæreste er skredet. Ved slet ikke hvad jeg skal gøre. Kan jeg hjælpe hende? Og hvordan får hun en bestilt tid hos en psykolog? Please hjælp mig; jeg er desperat!

Svar:

Hej! Det, din veninde oplever er en helt normal reaktion efter abort. De fleste piger/kvinder får det psyksisk svært efterfølgende og det kommer bag på mange. Godt hun har dig, når kæresten er uansvarlig og forældrene heller ikke kan støtte hende.

Din veninde har ret til en støttesamtale efter en abort, evt hos en psykolog og det skal hun tale med sin læge om. Og så er det vigtigt, at hun kan tale med nogle, om hvordan hun har det, hvad hun føler og tænker efter aborten og hele forløbet. -Nogle, der tager hendes reaktion seriøst. Typiske reaktioner er sorg, savn, tomhed, skyld og vrede. Hun er velkommen til at skrive til Abortlinien og hun kan også tale med en rådgiver på Abortlinien 48394848.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske