Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mere end én provokeret abort

Spørgsmål:

Jeg er rigtig nysgerrig på, om der findes statistik for hvor mange kvinder i Danmark der har fået foretaget mere end én provokeret/frivillig abort i deres liv. Jeg har selv fået foretaget to (indenfor to hele år) og oplevede en markant anderledes behandling hos læge og gynækolog i anden omgang, hvilket overraskede og skuffede mig meget.

Svar:

Disse tal fremgår desværre ikke af f.eks. Sundhedsstyrelsens abortregister.
Men Kristeligt Dagblad lavede en artikel om det i 2018, hvoraf det fremgår, at af alle aborter i 2016 var det første abort for 60%, anden abort for 22%, tredje abort for 9% og fjerde abort for 4%, femte abort for 2%, sjette abort for 1% og syvende eller mere for 2%

Det samlede antal aborter dette år var 14.174. Det betyder, at 1275 af de kvinder, der fik en abort i 2016 havde fået mindst tre aborter tidligere.

Artiklen fra Kristeligt Dagblad

Det er forståeligt at blive overrasket og skuffet, hvis man mærker en anderledes behandling end man havde forventet. Måske føler du, det er noget du skal snakke med din læge om. Du er også velkommen til at ringe på Abortlinien 4839 4848, hvor du kan snakke med en rådgiver om din oplevelse.

Venlig hilsen
Marianne Jørgensen, abortlinieleder