Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tvivl om abort

Spørgsmål:

Hej brevkasse.

Jeg er 24 år, under uddannelse som pædagog og single. Sagen er den, at jeg for 2 dage siden var til gynækolog, hvor jeg blev scannet grundet smerter nederst i maven. Der var intet at se, jeg fik dog en urinprøve og fik derefter at vide af gynækologen, at jeg var gravid. Hun havde lavet to graviditetstest og begge var svagt positive, jeg fik derfor en test med hjem, som jeg skulle tage på fredag. Jeg valgte at tage testen i morges og den viste meget hurtigt og med meget tydelige streger, at jeg er gravid.

Jeg har siden gynækologen haft en tanke om, at jeg ville have en abort. Da jeg selv tog testen idag og så de to tykke streger, blev jeg pludselig helt i tvivl. Der er nogle faktorer der spiller ind for hvorfor jeg tvivler så meget. Et- jeg har drukket alkohol hver weekend og generelt behandlet min krop som var jeg ikke gravid (jeg er 4-5 uger henne). Jeg er ekstremt bange for, om jeg allerede nu kan have gjort skade på fosteret.

Den anden problematik er, at jeg ikke præcis ved hvem faren er. Det står i mellem to personer. Den ene ved godt, jeg er gravid. Det første han spurgte mig om var: “Hvornår skal du have en abort?” Han ønsker på ingen måde det her barn. Den anden person ved intet.

Jeg fortalte mine forældre hele situationen idag, det er de mest hjælpsomme og støttende personer. De er der 110% for mig uanset min beslutning, dog foretrækker de klart, at jeg beholder barnet. De er lykkelige over at jeg er gravid.

Jeg føler at begge beslutninger er dybt forkerte, jeg er så så så splittet omkring det hele. Jeg er økonomisk stærk, bor i en stor dejlig lejlighed alene og har meget gode og støttende mennesker omkring mig. Så intet i den stil er et problem. Jeg ved at barnet ville få et rigtig rigtig godt liv og aldrig mangle noget.

Svar:

Tak for dit brev til os.

Du skriver at du er blevet gravid og overrasket over det, med den måde du fandt ud af det på.

Du var først sikker på, at du ville have en abort, og nu er du blevet i tvivl, da du selv har set de to tykke streger. Hvad er det der har gjort dig i tvivl? Det er vigtigt, at du lytter til dig selv. Hvilke værdier er vigtige for dig i dit liv? Hvordan tror du at du vil have det, hvis du fik en abort?

Du skriver, at du er ikke i tvivl om at barnet ville få et rigtig godt liv, for du er økonomisk stærk og har meget gode og støttende mennesker omkring dig. Dejligt at dine forældre vil støtte dig 110 % uanset hvad du beslutter dig for. Det er vigtigt ikke at træffe en for hurtig beslutning, da det ikke kan laves om. Hvad ønsker du at leve med baby eller abort.

Du skriver, du er bange for om du kan have gjort skade på fosteret i maven, da du har drukket alkohol hver weekend. Der findes nogle Familieambulatorier rundt omkring i landet, som netop har erfaring med gravide, som enten har et aktivt forbrug i deres graviditet, eller som du, har drukket indtil de finder ud af at de er gravide. Måske du kan have glæde af at kontakte dem, og snakke med en jordemoder der om dit forløb. De har også erfaring med gravide, som kan være i tvivl om hvem faderen til barnet er.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen
Marianne Jørgensen, Abortlinieleder