Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uventet gravid med barn nr. to men i vildrede

Spørgsmål:

Kære jer, har fundet ud af jeg er gravid med min nummer to. Har en på 3,5 år. Er gift med faren og alt er fint på det punkt. Graviditeten kom bag på mig, og jeg er meget i tvilv. Jeg er hårdt ramt at kvalme svimmelhed og græder og græder, har allermest lyst til at få der fjernet og blive mig selv igen. Kan ikke overskue situationen og føler mig angst og depressiv. Gode råd modtages ? Er i vildelse.

Svar:

Hej
Du har det rigtig skidt. Du er uventet gravid og kan ikke overskue situationen. Du har graviditetssymptomer, og føler dig angst og depressiv. Og du er meget i tvivl.

Hvorfor tror du, at graviditeten ryster dig så meget? Hvad siger din mand? Havde I tænkt på at få et barn mere? Var du lige så hårdt ramt af kvalme mm under sidste graviditet? I så fald, hvorlænge varede det? Og hvad hjalp på kvalmen? Kender du til at have angst og depression? Hvor længe har du kendt til graviditeten?

Måske er du en kvinde, der plejer at have styr på det meste i dit liv, og derfor reagerer du med angst, fordi du ligenu ikke er i kontrol, men er uventet gravid.

Overvej, hvad du tænker om abort? Og hvordan du tror, du vil have det efter en evt abort.

Du ønsker at blive dig selv igen, som du var, før du blev gravid. Men en abort spoler ikke tiden tilbage, mange kvinder kvinder fortryder og betaler en høj pris for abort. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.
Husk at du ligenu er under påvirkning af graviditetshormoner, der kan give store humørsvingninger.

Prøv at tage det med ro, tal med din mand og andre fortrolige. Overvej, hvad der kan gøre det lettere for dig at overskue at tage imod barnet.
Mange børn er ikke planlagte, men bliver lige så ønskede og elskede, som de planlagte.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort