Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uønsket graviditet

Spørgsmål:

Hej, jeg er en pige på 16 år, som har været sammen med en for knap 2-3 uger siden. Vi havde ubeskyttet sex. Jeg er ikke på p-piller og jeg tog ikke en fortrydelsespille, da jeg ikke havde tænkt på det.

Nu hvor denne coronavirus er ude i vores samfund er jeg bange for, at jeg ikke har mulighed for at få en abort. Jeg ønsker ikke, at mine forældre ved noget omkring dette, da de ikke ved at jeg har været sammen med ham. Spørgsmålet ligger på, hvordan jeg får en abort uden mine forældres viden?

Svar:

Hej
Har du taget en graviditetstest? Hvis ikke, vil jeg opfordre dig til det. Hvis den er positiv, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Hvis du er gravid, skal du undersøge dine muligheder. Hvis du ønsker abort, skal dine forældre give tilladelse til det, da abort er en ”stor ting”. I særlige tilfælde kan man søge om dispensation for dette.

Du er ung og har haft sex. Hvordan kan det være, du har haft ubeskyttet sex? Blev du presset? Havde du tænkt på, at du kunne blive gravid? Havde I talt om det? Jeg vil opfordre dig til at passe bedre på dig selv. Abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barns liv, og abort giver ofte moderens psykiske reaktioner.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske