Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er dette (lange) forløb normalt efter spontan abort?

Spørgsmål:

Hej, Jeg var gravidi 9+3 da jeg begyndte at få stærke smerter og bløde. (to en halv uge siden) Det var spontan abort, og muligvis gravid uden for livmoderen, som er ved at gå til grunde at sig selv.  Jeg er i et obs. forløb på sygehuset med blodprøver for at følge mit hcg som falder fint. (3500 for 17 dage siden og nu på 700) Men jeg har tilbagevendende smerter ca hver 2.-4. dag som kommer i ture hvor jeg bliver virkelig dårlig. Jeg har konstant ubehag i maven/tarme/blære/æggestok i venstre side hvor der også er opdaget en ufarlig cyste på 2cm.. Dvs jeg kan ikke passe mit arbejde.

Er det virkelig normalt at det tager så lang tid? Har flere veninder der har været det samme igennem men kun med få dages smerter. Jeg føler at jeg er psykisk oven på igen men absolut ikke fysisk. Det er så frusterende at komme til undersøgelse hver gang jeg har smerter og få samme besked om at alt ser fint ud og at vi ser tiden an. Bør man ikke undersøge mig nærmere og/eller undersøge om der kan være andet galt siden jeg har haft ondt så længe?

Svar:

Hej
Det er trist for dig med aborten, og naturligt, at du bliver bekymret over de tilbagevendende smerter. Det er ikke et naturligt forløb efter en spontan abort, men du har jo også haft en cyste derudover. Hvis du fortsat har ondt, som du beskriver, vil jeg foreslå dig at fortsætte med at fortælle det til din læge. Hvis smerterne tiltager, skal du evt kontakte vagtlægen.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske