Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Flov over at få abort igen

Spørgsmål:

Hej. Jeg har brug for at komme ud med min historie. Jeg er flov og meget ked af det. For et år siden, var jeg uansvarlig. Fyren og jeg havde ubeskyttet sex, mange gange. Dette resulterede selvfølgelig i en uønsket graviditet. Det kunne jeg næsten have sagt mig selv. Men jeg tænkte mig ikke om, og jeg havde ikke tænkt særlig længe over konsekvenserne.

Jeg fik foretaget en medicinsk abort. Det er nok det hårdeste jeg nogensinde har gennemgået. Og her et år efter, er jeg stadig mærket psykisk af denne oplevelse. Derfor har jeg selvfølgelig været bedre til at passe på mig selv siden. For to uger siden, tænkte jeg, at jeg gerne ville starte på p-piller igen, da jeg har holdt en lang pause. Og snakker en smule med min læge om min oplevelse med abort. Og siger blandt andet at jeg aldrig kunne gøre det igen.

For  5 dage siden havde jeg sex med en fyr, som jeg har set en del til. Vi er dog ikke kærester. Vi brugte kondom, men det gik i stykker. Der gik lang tid inden vi opdagede det. Men han kom ikke i mig. Derfor tænkte jeg ikke voldsomt meget over det. Men nu her 5 dage efter, har jeg tegn på graviditet. Og jeg er næsten 100% sikker på at jeg er gravid. Jeg har stort set samme symptomer som sidste gang.

Hvis testen er positiv vil jeg have endnu en abort. Bare at skrive dette får mig til at tude. Synes det er SÅ flovt.. Hvordan kan man være så uansvarlig?! Det piner mig, men jeg vil ikke have barnet. Jeg er næsten mest nervøs for at fortælle det til lægen, fordi jeg er bange for hvor meget folk dømmer mig. Jeg er også meget nervøs for at fortælle det til min mor, men ved jo hun elsker mig uanset hvad. Det er slemmere når folk ikke kender mig. Jeg er meget nervøs for hvordan dette kommer til at påvirke mig, da jeg virkelig har haft det svært med mig selv, siden den sidste.

Mvh den fortvivlede.

Svar:

Hej
Du er fortvivlet, fordi du er næsten sikker på at være gravid. Og sikker på, at du vil have en abort, hvis du er gravid, selvom du fornylig har sagt og tænkt, at du aldrig vil have en abort igen.
Du synes, det er flovt med abort, du er bange for, hvad folk tænker. Hvad betyder det, hvad folk tænker? Det er jo dig, der skal tage valget og leve med det.

Du er også nervøs for, hvordan endnu en abort vil påvirke dig, fordi du har haft det svært siden din abort for et år siden. Og ja, måske får du det lige så slemt efter endnu en abort.

Men, selvom du frygter en graviditet, så kan du ikke vide, om du er gravid, før du står med en positiv test. Og hvis testen er positiv, så har du jo mulighed for at vælge anderledes, end du lige nu forestiller dig. Du kan jo vælge at stå ved din beslutning om ikke at gentage abort. Og undersøge dine muligheder, hvis du beholder barnet.

Hvis du er gravid, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske