Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Knust efter abort

Spørgsmål:

Hejsa, jeg er 21 år og bor med min kæreste.. jeg fik for et år siden fortaget en abort og har været fuldstændig knust lige siden, der er ingen der ved jeg er så ked af det, føler mig sur på min kæreste ofte uden grund… men jeg kan simpelthen ikke sige til ham hvordan jeg har det.

Hver gang vi har samleje spørg han næsten “har du husket din p-pille” hvilket gør det endnu hårdere. Føler mig helt ødelagt. Når jeg er der hjemme alene, kan jeg stadig ligge i sengen og tude over det i flere timer. Kan ikke gå forbi hospitalet uden at få en klump i halsen. Føler min abort var tvang. Der var ingen, der spurgte mig, om jeg var “sikker på, at det var den rigtige beslutning”.

Lige da jeg vågnede fra narkosen var jeg knust. Det har virkelig været et langt år med masser af smerte.Jeg kan ikke engang se på andre, der får børn. Mine bedste veninder er gravide nu. Jeg føler mig så kvalt. Ved ikke hvad jeg skal gøre.

Mvh B

Svar:

Hej

Hvor lyder det hårdt for dig, at du fik en abort, fordi du følte dig tvunget og at du ikke har kunnet dele din smerte med nogen. Og du har været udsat for svigt fra sundhedsvæsnet, fordi ingen har spurgt dig, om du var sikker på din beslutning. Jeg vil meget opfordre dig til at tale med din kæreste og andre fortrolige om, hvordan du har det. Gerne også din læge. Du har ret til en støttesamtale efter abort. Ved du, hvad der gør det så svært for dig at tale med din kæreste? Har han ikke lagt mærke til, at du er ked af det? Og at du let bliver sur på ham?

Din reaktion efter aborten er forståelig og helt normal. Både din smerte og din reaktion overfor din kæreste. Det gør det ikke nemmere for dig, men du skal ikke bebrejde dig selv, at du reagerer. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Læs evt her: https://abortlinien.dk/info/efter-abort/

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske