Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kirurgisk eller medicinsk abort

Spørgsmål:

Hej.Jeg har fundet ud af at jeg er gravid, og jeg er frygtelig ked af fejlen der er sket. Jeg vil gerne have det overstået hurtigst muligt, hvor grotesk det end lyder. Jeg håber I forstår mig.

Hvilken abortmetode vil I anbefale?

Svar:

Hej
Du er frygtelig ked af, at du er blevet gravid og vil gerne have en abort hurtigst muligt. Hvem kan du tale med om din situation? Selvom din graviditet er uønsket, hvad får dig da til at kalde det en fejl? “Forkert” mand? Ubeskyttet samleje? Overvej, at mange børn ikke er planlagte, men det gør dem ikke mindre ønskede eller elskede.

Din reaktion på at konstatere uventet graviditet, deler du med mange kvinder (og mænd); mange forestiller sig, at abort spoler tiden tilbage til før graviditeten. Men mange fortryder deres abort, dette kommer bag på dem, og de betaler en høj pris psykisk efterfølgende. Jeg vil opfordre dig til ikke at tage en hurtig beslutning om abort, men at overveje dine muligheder. Og overvej, hvad du tænker om abort, og hvordan du tror, du vil have det efter en abort.

Mht abortmetode så foretrækker nogle kvinder at være bedøvede (kirurgisk), nogle foretrækker at mærke smerten. Læs om begge metoder her: Info abort. Og læs evt i brevkassen om andre kvinders erfaring med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og at ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske