Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kan min kæreste skrive under på aborten?

Spørgsmål:

Hej brevkasse. Jeg står i en STOR situation, hvor jeg skal ha taget en abort igen Men efter jeg tog min første abort for 1 år siden, har min mor været meget overbeskyttende overfor mig. Jeg står nu i den situation, hvor jeg så er blevet gravid igen (med p-piller). Jeg ønsker en abort, men jeg kan ikke sige det til min mor, da hun blev sådan lidt små sur. Jeg vil derfor høre om min kæreste kan skrive under, da han er over 18 år

Svar:

Hej
Du er ung, blevet gravid for 2. gang og skal have abort for 2. gang. Det er alvorligt. Abort handler om et ufødt lille barn. Det er godt, at din mor ønsker at beskytte dig. Hvordan var det for dig at få abort for 1 år siden?

Nej, din kæreste kan ikke skrive under.

Hvad tænker din kæreste om abort? Du har brugt prævention, det er godt, men ingen prævention beskytter 100% mod graviditet. P-piller skal tages med stor præcision for at beskytte mod graviditet. Tal derfor med din kæreste om, I skal vente med sex, til I er klar til at tage imod et barn. Denne situation kan du/I jo komme i igen, hvad vil I så gøre?

Du må tale med din mor. Måske bliver hun sur, måske kan I sammen finde ud af, hvordan hun kan hjælpe dig nu og fremover. Der er altid andre muligheder end abort.

Håber det bedste for dig. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske