Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, han vil ikke, jeg vil gerne!

Spørgsmål:

Jeg er gravid med vores andet barn. Jeg vil gerne beholde det, men han vil ikke. Nu sidder jeg så her og ved ikke hvad jeg skal gøre, med alle disse tanker jeg brænder inde med.

Hvis jeg vælger ikke, at få foretaget denne abort, vil han gå fra mig og derved vil jeg så stå med to børn helt alene. Jeg vil ikke miste den familie vi nu har brugt 3 år på at få opbygget og jeg vil heller ikke sætte et barn til verden der ingen far har, da jeg kan se hvor vigtig en fars rolle er i et barns liv, på min søn.

På den anden side sidder jeg her med et knust hjerte og ondt i maven ved bare tanken om denne abort.

Dagen han ligesom gjorde det klart for mig, at det var sådan her han ville have det, græd jeg ekstremt meget, så meget at jeg dårligt kunne holde ud at være i mig selv. Jeg har det så dårligt over det og græder stadig et par gange om dagen over det. Er abort det rigtige valg for mig, når nu jeg har det sådan her?

Hilsen en meget fortvivlet mor

Svar:

Hej
Hvor er det en svær og helt urimelig situation, du står i. Din kæreste/mand vil gå fra dig og Jeres familie, hvis du ikke får en abort. Hvad får ham til at reagere så dramatisk på graviditeten? Havde I talt om, at du kunne blive gravid igen? Havde I ønsket Jer flere børn?

Reagerer med chok

Mænd, der “overrumples” af en uventet graviditet, reagerer ofte med en slags chok. Og mange forestiller sig, at abort er en løsning på situationen. De forestiller sig, at abort spoler tiden tilbage til før graviditeten. Men abort skaber ofte større problemer end den tilsyneladende løser. De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Sværest for dem, der var i tvivl eller blev pressede. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Overvej, om du vil udsætte dig selv og din søn for den risiko.

Hvad tænker du om abort?

Hvad tænker din mand om abort? Hvad tænker du? Hvorfor tror du, du reagerer så følelsesmæssigt nu? Du er tilsyneladende i tvivl, om abort kan være det rigtige valg for dig, når du er så ked af det. Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Hvordan tror du, du vil have det med din mand, hvis du får abort efter pres fra ham? Nogle forhold kan ikke holde til et barn (mere), mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis parret ikke var enige. Bla fordi han ikke kan forstå, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid, og fordi hun oplever stor vrede overfor ham, der pressede hende til en så afgørende beslutning. Overvej, at du ved abort kan risikere at miste både barn og forhold.
Din mand truer med at gå. Dette skræmmer selvfølgelig dig. Kan det være en chok-reaktion fra hans side? Det må være en stor og svær beslutning for ham at forlade Jeres familie. Måske besinder han sig, og finder ud af, at det nok ikke er så farligt med et lille barn mere. Prøv at finde ud af, hvad det er, der skræmmer ham så meget ved Jeres andet barn? Kan I planlægge jer udaf noget? Når barnet først er født, og sikkert længe inden, vil han nok glæde sig over dette barn, ligesom han sikkert gjorde over Jeres søn.
Men muligheden for at han går, er tilstede. Hvem kan da hjælpe dig? Hvordan ser dit netværk ud? Evt kan Abortlinien formidle en støtteperson eller støttefamilie til dig.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske