Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kan man få medicinsk abort efter 12 uge?

Spørgsmål:

Jeg er gravid, har ingen anelse haft ingen symptomer eller noget og har først lige fundet ud af det nu, ingen ide om hvor langt jeg er henne eller noget, men er meget sikker på jeg vil have abort, fordi jeg er for ung til at have ansvar for et barn både mentalt, fysisk og økonomisk så synes ikke det vil være fair for det barn at komme ind i verdnen uønsket.

Svar:

Hej
Det må være noget af et chok for dig at konstatere graviditet. Hvad siger faderen? Hvem har du talt med? Bruger du prævention? Du skal henvende dig hos din læge og finde ud af, hvorlangt du er henne i graviditeten. Abort kan man få indtil udgangen af 12. graviditetsuge. Medicinsk abort kan man få indtil ca 9. graviditetsuge, da fosteret ellers er for stort til den abortmetode. Selvom du nok er chokeret og ikke kan overskue at få barn, skal du sætte dig ind i dine muligheder, før du vælger abort. Abort er alvorligt og mange får det psykisk svært efterfølgende.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske