Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kan ikke støtte min kone i at beholde barnet

Spørgsmål:

Hej
Jeg er en mand på 41 år, min kone er blevet gravid ved et uheld og vi har altid sagt at vi ikke skulle have flere børn. (Vi har 3 dejlige drenge på 12, 10 og 3 år)
Jeg er på førtidspension efter en trafikulykke for ti år siden og min kone er på su, da hun læser til pædagog.

Min kone er nu kommet i tvivl om, hun kan leve med konsekvensen af en abort.
Jeg ville ønske at jeg kunne sige til hende at vi beholder barnet, men jeg har kroniske smerter og kan ikke overskue flere børn. Jeg er virkelig frustreret over ikke at kunne sige ja til flere børn, men jeg frygter at bryde helt ned hvis det er. Jeg har haft en depression efter min ulykke og kan virkelig ikke se andre løsninger end abort, da vi ikke har de største indtægter. Det er trist at økonomien skal være afgørende, men man er nødt til at være realistisk desværre.

Jeg har søgt rundt på nettet efter andre mænd der har stået i en lignende situation, men jeg tror at de skjuler deres følelser, da det jo er kvinden det handler om.
Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig.

Svar:

Hej
Hvilken hjælp mon du ønsker fra Abortlinien?
Du kan ikke se andre udveje end abort. Din kone er i tvivl, om hun kan leve med konsekvenserne af abort. –Hvad tænker du om det? Hvad hvis hun “ikke kan leve med konsekvenserne” af abort?
I har altid sagt, at I ikke skulle have flere børn. Alligevel har I vidst, at sandsynligheden var tilstede, medmindre en af Jer er steriliseret, og graviditeten er sket på trods heraf. Havde I talt om muligheden for graviditet?
Du har haft det svært med ulykke og depression, og du tænker, at økonomien kommer til at “diktere” abort.
Hvad tænker du om abort?

De fleste kvinder får det svært efter en abort

De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Abort er alvorligt, det handler jo om et lille ufødt barns liv, planlagt eller ej.
Ønsker du kontakt til andre mænd, der er blevet alvorlig rystede af en uventet graviditet? Abortlinien kan sætte dig i kontakt med en eller nogle.
Hvad kunne hjælpe dig til at overskue at beholde barnet?
Evt kunne Abortlinien formidle praktisk hjælp til Jer, så I både økonomisk og i det daglige bedre kan overskue et barn mere.
Du (og din kone) er velkomne til at skrive igen til post@abortlinien.dk og I kan ringe til en rådgiver på Abortlinien 48394848
Håber det bedste for Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske