Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort som kun min kæreste ønsker

Spørgsmål:

Hej Brevkasse

Jeg er en kvinde på 34 år, jeg har to børn fra tidligere forhold på 4 og 7 år, og har en kæreste nu der har tre børn med tre forskellige kvinder.

Jeg er blevet gravid ved et uheld, da jeg har taget p piller, og er nu 10 uger henne. Min kæreste vil ikke ha barnet, og presser mig føler jeg til en abort.

Vi har lidt knas i forholdet og har haft det et stykke tid. Jeg ønsker virkelig ikke denne abort, da jeg har set min baby inde i maven og set hjertet slå. Jeg er bange for jeg knækker psykisk på det. Har lidt af depression.

Hvad skal jeg gøre?

Svar:

Hej
Det er svært for dig, at din kæreste ønsker abort og du føler dig presset. Hvad ville du sige til en veninde, der stod i din situation?

Hvem kan du tale med om din situation?

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv. Du ønsker virkelig ikke denne abort, du har set din baby i maven og set hjertet slå. Du er bange for at knække psykisk efter en abort. –Hvad tænker du om abort? Hvad får dig til at tænke, at du kan knække psykisk?

Mange kvinder får det psykisk svært efter abort. Du har lidt af depression, dermed er du måske i større risiko for at få det svært efter en abort.

Hvad vil du helst leve med?

Hvis du lytter til dig selv, vil din kæreste måske gå, og du bliver alene med 3 børn. Hvad tænker du om det? Har du hjælp at hente i dit netværk?

Hvis du lytter til din kæreste og får abort, kommer du måske til at betale en høj pris. Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste efter en abort, han har presset dig til? Nogle forhold kan ikke holde til et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt ikke, hvis parret var uenige om aborten. Bla fordi han ikke kan forstå, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid, og fordi hun er vred på ham over at være presset til et så afgørende valg.

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske