Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kære brevkasse, hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Jeg er blevet uventet gravid, fandt ud af det fredag og kan først ringe til lægen mandag for at finde ud af noget. Hvor lang tid tager processen fra man først kontakter sin læge til hele behandlingen er slut? Sådan ca.?

Hvilke erfaringer har I med, at andre deler deres abort til deres forældre? Jeg er selv 21år, men min familie skal ikke vide noget, jeg er den eneste der ikke er alkoholiker i min familie nemlig, så føler jeg har grund nok til ikke at dele det.

Jeg er selv tvilling, er der sandsynlighed for at jeg så har to fostre i maven? Og hvordan foregår en abort så? Skal selvfølgelig have begge fjernet hvis det er.

Svar:

Hej

Du har lige fundet du af, at du er gravid, og det var uventet for dig. Selvom graviditeten er uventet, så vil jeg opfordre dig til at overveje dine muligheder, og ikke for hurtigt tage beslutning om abort.

Du er formentlig ikke så langt henne, så du har ikke travlt. Mange tager en hurtig beslutning om abort og fortryder bagefter, at de ikke tog sig tid til at overveje det hele.

Måske har du talt med din læge nu. Det er forskelligt fra sted til sted, hvor lang tid der går, fra lægen har sendt henvisning til abort til aborten udføres. Spørg din læge om det.

Det lyder barsk, at hele din familie har alkoholproblemer. Abort er en “stor ting”, så det er altid godt ikke at være alene med overvejelser før og mulige reaktioner efter. Hvem kan du tale med?

Du har formentlig ikke større chance end andre for at vente tvillinger. Du kan læse om abort på Abortliniens hjemmeside, der er ikke forskel på abortmetoderne om der er et eller to fostre.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske