Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg vil have abort, han ved ingenting

Spørgsmål:

Hej, Jeg er 34 og gravid for første gang. 5 uger henne. Det var bestemt ikke planlagt da min “kæreste” og jeg har været meget on/off i det års tid vi har været sammen. Vores forhold er problematisk da han er stofmisbruger og jeg har derfor heller ikke fortalt ham at jeg er gravid.

Der er også mange andre problemer som alvorlig rod i hans økonomi, forskellige former for psykisk vold mm. Jeg har fået en tid til en medicinsk abort om 2 uger. Jeg har ikke fortalt ham det fordi han før har givet udtryk for at han rigtig gerne vil have børn. Han tror selv at han ville blive en fantastisk far. Og jeg er derfor bange for at han vil blive ekstremt gal over min beslutning og derfor også meget uforudsigelig.

Jeg ønsker ikke at et barn skal vokse op med sådan en far. Det barn vil blive totalt ødelagt. Men jeg er bange for at den her beslutning vil hjemsøge mig for altid. Jeg ved godt at jeg tager den rigtige beslutning for både mit og barnets skyld… men samtidig føler jeg en enorm stor sorg

Svar:

Det er en svær situation du står i. Du er gravid, ikke planlagt – da din kæreste og dig har været meget on/off. Du beskriver jeres forhold som problematisk da han er stofmisbruger, og du beskriver andre ting som er med til, at du ikke ønsker at et barn skal vokse op med ham som far.

Jeg går ud fra at I begge er bevidste om chancen for at blive gravid, når man går i seng med hinanden. Det følger der et ansvar med – en stillingtagen til et valg.
Det optimale i sådan et valg vil jo være, at man kan tale sammen om det og træffe en beslutning sammen.
Du har valgt ikke at informere ham, fordi du er bange for hans reaktion.

Har du nogle omkring dig som du kan tale med om din situation? Du har været ved lægen og fået en tid til en medicinsk abort. Måske du kan snakke med din læge om dit dilemma med ikke at ville sige det til din partner.

Der er måske også hjælp at hente i det der hedder Familieambulatoriet, som findes rundt i forskellige regioner i landet. De yder hjælp også til familier hvor faderen til det kommende barn har et misbrug.

Du skriver, at du ved at du tager den rigtige beslutning for både dig og barnets skyld, men samtidig følger du en enorm stor sorg og du er bange for om beslutningen vil hjemsøge dig for altid.
Det er vigtigt ikke at træffe for hurtig en beslutning, det er et valg som du skal leve med. Omkring 10-15 % af de kvinder som får foretaget en abort får psykiske følger. Især hvis man har følt sig presset eller har været i tvivl.

Du er velkommen til også at ringe på Abortlinien 48 39 48 48 hvor du hver aften mellem kl. 19 og 22 (undtagen lørdag) kan tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig/Jer.
Venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder.