Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Hvordan fortæller jeg, at jeg er gravid?

Ingimage

Jeg er gravid! Hvordan fortælle det?

Forbered dig

Er du gravid og var det ikke planlagt? I sådan en situation kan det nogle gange være svært at få sagt til sin kæreste og/eller sine forældre: Jeg er gravid! Det kan være, du frygter, hvilken reaktion, du får. Hvis du stadig selv er i chok og har svært ved at overskue din situation, kan det føles skræmmende at skulle fortælle dine nærmeste om en uventet graviditet.

Men måske er det ok at fortælle, at du er gravid, at det ikke var planlagt? Måske er det ok at fortælle, at du er glad og ked af det på samme tid? Ofte vil det være en lettelse at få det fortalt og kunne dele det med dem, der er helt tæt på dig. Tænk evt. over inden, du fortæller det, hvad du har brug for fra den anden. Har du mest brug for at blive lyttet til og rummet? Har du brug for løsninger og svar? Kan du rumme, hvis din kæreste eller dine forældre har nogle andre følelser omkring graviditeten end du har?

Få styr på dine følelser

Ring også gerne til Abortlinien på 48 39 48 48. Her kan du tale din situation og dine følelser igennem inden, du fortæller dine nærmeste om det. På den måde har du allerede fået sat ord på dine følelser. Det kan gøre det lettere bagefter at sætte ord på overfor din kæreste og/eller forældre.

Læs mere: Ung og gravid