Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Har tid til abort i morgen, men er i tvivl

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 19 år og gravid i 9. uge. Jeg har tid til en abort i morgen, men jeg er virkelig ikke sikker på at det er det jeg vil. Min kæreste og jeg har snakket meget om det, og han mener ikke at tidn er til det lige nu. Han vil gerne have børn, men der skal være styr på tingene først. Han vil IKKE have det her barn. Hvilket jeg rigtig gerne vil. Men jeg føler mig presset til at gøre det. Ikke for min egen skyld, men for hans. Han har meldt ud at han vil gå sin vej hvis jeg vælger barnet. Og jeg kan ikke forestille mig et liv uden ham. Det hele er så svært. Og jeg er skide ked af det. Jeg prøver på at skubbe min graviditet væk, men det kan jeg bare ikke. Jeg elsker allerede at være gravid, og jeg ved jeg ville blive en fantastisk mor. Hvad skal jeg gøre.

Svar:

Hej. Du er ked af det og det er svært for dig. Abort er en stor beslutning, der ikke kan gøres om. Mange fortryder deres abort og får det psykisk svært efterfølgende. Sværest er det for dem, der var i tvivl eller blev pressede. Du er ikke sikker på, at du vil have en abort. Du vil rigtig gerne have barnet, du elsker at være gravid. Jeg vil opfordre dig til at tage dine tanker og følelser meget seriøst. Vær helt sikker på hvad du vil, før du får en abort. Nogle forhold kan ikke klare et barn, mange forhold kan ikke klare en abort. Bl.a fordi han ikke kan forstå, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid og fordi hun er vred på ham, der har presset hende til en abort imod hendes vilje. Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste efter en abort, som han har presset dig til?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe og tale med en rådgiver på Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske