Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvordan laver man en abort, gør det ondt?

Spørgsmål:

Min kæreste og jeg snakker om abort. Vi har to stor børn sammen. Jeg har fået et tid til scanning, men jeg har også været hos min egen læge. Hun siger jeg er i 7 uger gravid.

Men jeg er lidt bange for abort, jeg har aldrig fået en. Jeg har også læst en bog om abort. Der er to slags. Nogen kvinder tag piller, men der står, at man kan bløder kraftig. Den anden er kirurgisk.

Hvordan laver man en abort? Gøre det ondt? Jeg synes det er bedre, når man sover, så husker man ikke så meget. Hjælp.

Svar:

Hej
Du og din kæreste overvejer abort. –Ønsker I ikke flere børn? I så fald, vil jeg opfordre en af Jer til at blive steriliseret.

Medicinsk abort giver smerter og blødning

Du er bange for abort, fordi du er bange for blødning og smerter. Ja, medicinsk abort, med piller, giver ofte en del smerter og blødning. Kirurgisk abort, hvor man er bedøvet, gør ikke ondt under indgrebet, men lidt bagefter. Det er rigtigt, at man ikke husker selve aborten, når man er bedøvet. Men man husker jo, at man har været gravid og at det lille nye liv ikke lever længere.

Hvad tænker du og din kæreste om abort?

Hvad får Jer til at ønske abort?

Bortset fra de fysiske gener i form af blødning og smerter, så erfarer de fleste kvinder psykiske gener efter abort. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Mange fortryder. Vær helt sikker på, hvad du vil, før du vælger en abort.

Hvad kunne gøre det lettere for Jer at overskue at beholde barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Kirurgisk abort – Medicinsk abort

31.03.14