Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvor tidligt kan man få en abort?

Spørgsmål:

Hej.

Jeg er blevet gravid med min kæreste efter vi kun har været sammen i 3 måneder. Jeg synes personligt det er et kæmpe ansvar at sætte et barn i verden og jeg føler ikke at jeg er færdig med at lære min kæreste at kende. Jeg har været til egen læge som også konstatere at jeg er gravid, og henvist til gyn. afdeling.

Da jeg ringer dem op, fortæller de at en læge mener jeg tidligst skal ses om 2 uger, da fosteret kan gå til grunde forinden.. Min tvivl opstår derfor i, at jeg jo er sikker på at jeg vil have en abort, og derfor ikke ser grund til at vente yderligere 2-3 uger på en tid. Jeg frygter at min krop vil ændre sig, så jeg mærker at jeg er gravid, hvorimod jeg intet har bemærket indtil videre – kun udeblevet menstruation.

Mit spørgsmål er derfor: Kan en læge bestemme, at jeg ikke må komme til en tid indenfor et par dage, nu de ikke engang ved hvor langt henne jeg er, da jeg har haft en uregelmæssig menstruation de sidste måneder?

Svar:

Hej

Hvornår du får en tid til undersøgelse og abort, har du nok ingen indflydelse på, uanset hvad der afgør datoen. Men du kan jo ringe igen og spørge. Man kan tidligst lave medicinsk abort i 5. graviditetsuge, men sygehuse har forskellige procedurer.

Det er tidligt i Jeres forhold, at du er blevet gravid, og ja, det er en “stor ting” at blive mor og forælder. Det er også en “stor ting” at få abort, også selvom graviditeten var uplanlagt. Som forberedelse herpå, kan du i brevkassen læse om andres erfaringer med abort.

Håber det bedste for dig.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske