Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvor kan min veninde få abort?

Spørgsmål:

Hej Brevkasse, Jeg har en rigtig god veninde der desværre er blevet uventet gravid. Men grundet blandt andet karriere, forhold til faren og et barn hun i forvejen har, vil hun gerne have en abort.

Vi har ringet rundt til forskellige gynækologiske klinikker efter råd fra hendes praktiserende læge, og de siger alle sammen at de enten ikke udfører aborter, ikke har tid eller at de har lukket i øjeblikket.

Hun bor i Albertslund og vi har regnet ud at hun må være ca. 8+1 uger henne.

Kan I hjælpe med eventuelle klinikker der udfører aborter og har åbent, eller fortælle om vi skal tage direkte kontakt til et hospital?

Vi håber meget på at I kan hjælpe.

Hilsen en bekymret veninde

Svar:

Hej
Nej, det kan Abortlinien kan ikke hjælpe med. I kan evt undersøge privathospitaler. Almindelige hospitaler, der udfører abort, skal man henvises til af praktiserende læge.

Har din veninde lige fundet ud af, at hun er gravid? Har hun ønsket abort, siden hun fandt ud af, at hun var gravid? Hvordan kan det være, at det haster med aborten? Hvad gør dig og din veninde bekymrede? Selvom graviditeten er uventet, er abort en ”stor ting”.

Jeg vil opfordre din veninde til at bruge tiden til at undersøge omkring abort og evt reaktioner efter abort. Hun kan evt læse i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort.

Din veninde eller du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk.

Håber det bedste for hende.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske