Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvilken slags abort får man?

Spørgsmål:

hej, hvilke slags abort får man når man kun R 14 år, jeg var sammen med min kæreste men uden beskyttelse

Svar:

Hej
Du er 14 år og har allerede sex, det er meget tidligt. Det er faktisk ulovligt at have sex med en pige, der er under 15 år. Ved dine forældre, at du har sex? Hvordan kan det være, at du har haft sex uden beskyttelse? Presser din kæreste dig? Sex uden beskyttelse er uansvarligt overfor både dig, og det lille liv, der kan blive resultatet.

Ved du, at du er gravid eller er du bekymret for at være blevet gravid? Hvis du ikke får menstruation til tiden, skal du tage en graviditetstest. Hvis du er gravid, skal du sammen med dine forældre finde ud af, hvad du skal gøre.

Du kan læse om abort på Abortliniens hjemmeside her. Aborttype afhænger ikke af hvilken alder man har, men om hvor langt man er i graviditeten.

Jeg vil opfordre dig til at passe bedre på dig selv. Du kan komme i denne situation igen, hvis du ikke laver om på dine valg omkring sex. Husk at abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt liv, og pigen/kvinden får det ofte psykisk svært efterfølgende.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske