Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Føler jeg har slået et barn ihjel

Spørgsmål:

Hej .. Det lyder nok underligt, men jeg skriver alligevel til jer.

Jeg er en mand, der tidligere var i et forhold med den samme kvinde i ca. 13 år. Jeg mødte så en sød kvinde, som jeg desværre begyndte et forhold sideløbende med. Det fortryder jeg over for min daværende kæreste.

Men jeg blev forelsket i en anden, og midt i alt det her med to forhold blev min nye forelskelse gravid, og min rigtige kæreste vidste ingenting. Min nye forelskelse havde fået en hpv vaccine, og ingen vidste om det var noget et barn tog skade af i maven på moderen. Samtidig var jeg stadig uafklaret med, hvordan jeg skulle komme til den rigtige beslutning. Men det blev besluttet at min nye forelskelse skulle have en abort.

Jeg valgte efterfølgende at gå fra min kæreste gennem 13 år. Min nye kærlighed og jeg blev gift og har i dag fået 2 lækre skønne dejlige unger.

Jeg fortryder den abort

Men mit problem er, at der går ikke en time uden jeg fortryder den abort. Jeg får virkelig, virkelig kvalme, når jeg tænker over hvad vi har gjort, jeg er virkelig ude i, at jeg ikke kan leve videre, fordi jeg føler jeg har slået et barn ihjel. Jeg kan ikke komme igennem en dag, uden der er noget som får min tanker over i abort. F.eks. når jeg kigger på mine elskede 2 børn og tænker, hvad barnet kunnet være blevet til.  Men tankerne og grunden til aborten var hpv vaccinen og risikoe for et handikappet barn. Men jeg fortryder det inderligt alligevel. Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre?

Hilsen den meget ulykkelige.

Svar:

Hej. Du har det svært med en abort, som din nuværende kone fik for nogle år siden. Du tænker dagligt på på barnet, føler, at du har slået et barn ihjel og fortryder inderligt. Det lyder rigtig svært. Hvordan har din kone det med aborten?

Det er normalt at få det psykisk svært efter en abort. Dette kommer bag på mange. Oftest er det kvinderne, der betaler prisen, men det kan også være mændene. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset.

Hvad kan du gøre? Du kan tale med din kone og evt andre fortrolige om dine tanker. Du kan skrive noget ned om, hvad du føler og tænker. Skriv evt noget til det lille ufødte barn. Nogle har gavn af at tale med en præst om skyld og tilgivelse fra Gud. Hvis du har lyst til det, kan Abortlinien henvise til en præst i nærheden af dig. Nogle har gavn af at tale med en psykolog, hvis det er en psykolog, der anerkender abortens høje pris. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske