Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Har jeg aborteret igen?

Spørgsmål:

Kære Brevkasse, Jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg skal forstå min krop og min cyklus i øjeblikket. Jeg havde en missed abortion for 7 måneder siden. Efterfølgende gik der 3 måneder med udskrabning, opfølgning og kikkertundersøgelse, fordi man troede jeg havde en polyp i livmoderen. Det viste sig at være restvæv. Dette kunne man se på scanningen allerede inden jeg fik udskrabningen, hvor man blot troede at det var en polyp. Men prøverne viste at det var restvæv. Det må vel have betydet at jeg havde været gravid før?

Vi har selvfølgelig efterfølgende forsøgt at blive gravide igen dog uden held. Men i denne måned tænkte jeg, at nu var vi måske heldige. Jeg har haft en regelmæssig cyklus de sidste fire måneder på 31-32 dage men på dag 26 i min cyklus fik jeg menstruationslignende smerter. I løbet af dagen kom der en smule brunt udflåd/blod, men stort set kun når jeg gik på toilettet og tørrede mig. Dette forløb over en fire dage, men der var slet ikke særlig meget og slet ikke i nærheden af min normale menstruation.

Inden dette havde jeg om morgenen taget en tidlig graviditetstest som var negativ. Efterfølgende på dag 33 i min cyklus var testen stadig negativ. Nu er jeg på dag 39 og har stadig ikke fået en rigtig menstruation. Skal jeg blot forholde mig til den brunlige pletblødning som om, det var min menstruation? Eller kan jeg have været gravid igen og så aborteret meget tidligt i forløbet (dvs allerede et par dage efter hvor ægget skulle have sat sig fast ca).

Jeg har lige fået taget blodprøver ved lægen i forbindelse med udredning for infertilitet da vi har forsøgt længe, og dem fik jeg svar på den dag jeg begyndte at få det brunlige udflåd og de var alle fine.

Hilsen den frustrerede men håbefulde

Svar:

Hej
Jeg kan godt forstå, at du er frustreret og i tvivl. Med negativ test på dag 33, er det desværre ikke sandsynligt, at du er gravid. Har du testet siden? Dagene med udflåd og lidt blod, lyder ikke som menstruation, men måske en abort, evt missed abortion igen. Jeg kan ikke svare dig på det.

Dejligt med dine gode svar på blodprøver. Tal evt med din læge. Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske