Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Har det svært efter medicinsk abort

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en pige på 23 år der har været igennem en medicinsk abort. Jeg føler efterfølgende,at jeg har fået det meget svært. Jeg er meget ked af det hver dag og har svært ved at holde humøret oppe. Jeg har egentligt allermest lyst til at sidde min sofa og bare kigge ud af vinduet.

Jeg havde det ikke sådan inden. Jeg føler selv jeg har affundet mig med, at jeg har fået en abort. Er der nogen bivirkninger efter en medicinsk abort?

Svar:

Du har fået en abort, som du mener at have affundet dig med, men efter aborten er du blevet ked af det og uden lyst til noget. Hvad mon din læge havde fortalt dig om abort? Desværre fortæller mange læger ikke, at de fleste kvinder, der får abort, får dte psykisk svært efterfølgende af forskellig varighed og forskellig styrke.

De psykiske reaktioner er de mest almindelige

Læs evt om reaktioner efter abort her: Efter abort
Der kan være fysiske komplikationer efter medicinsk abort, det kan du læse om her: Medicinsk abort, men uanset om man har fået medicinsk eller kirurgisk abort er de psykiske reaktioner de mest almindelige.
Læs evt i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort. Typiske reaktioner er sorg, savn, tomhed, skyld og vrede, hvis man blev presset.

Find nogen at tale med

Hvor længe er det siden, du har fået abort? Hvem kan du tale med om, hvordan du har det? Måske skal du gå til din læge og fortælle om din reaktion efter aborten.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske