Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Først abort. Nu psykisk ustabil.

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 18 år, dog snart 19. Jeg fandt ud af, for 13 måneder siden, at jeg var gravid i 11. uge. Jeg havde 4 dage til at finde ud af, om jeg skulle have en abort eller ej. Da jeg fandt ud af det ringede jeg straks til min daværende kæreste. Hans reaktion var, at jeg ikke havde noget valg! Jeg skulle bare have en abort.

Jeg vidste godt at jeg var ung, men jeg har altid sagt, at jeg ALDRIG ville få en abort. Det endte så med, at jeg fik den alligevel for hans skyld. Jeg ville jo ikke tvinge ham ud i noget, han ikke var klar til. Jeg ville heller ikke risikere, at han blev en dårlig far.

Er stadig ked af det

Nu sidder jeg så her, lidt over et år efter, og jeg er stadig ked af det. Vi endte med at gå fra hinanden ca 1/2 år senere. Nu er jeg blevet glad for en anden fyr, og han er helt igennem fantastisk! Alt skal gå i mit tempo. Jeg har fortalt ham om aborten, hvilket var svært for mig.

Men problemet er, at jeg stadig er ked af det. Jeg tør ikke engang dyrke sex med ham, for hvad nu hvis.. kondomet kunne springe.. vi kunne drikke os fulde og glemme det.. HVAD NU HVIS?! Han har sagt at uanset hvad ville han være der. Men ærligt så vil jeg ham det bedste. Og jeg er ikke det bedste, når jeg er ked af det hele tiden, og så over noget, som skete for over et år siden.

Hvad skal jeg gøre? Jeg tror at jeg har brug for hjælp.

Svar:

Hej
Du har fået en abort pga pres fra din ex-kæreste, på trods af, at du ellers var afgjort med, at du aldrig ville have abort. Efter aborten gik Jeres forhold i stykker og du er stadig ked af aborten. Nu er du forelsket, men er forsigtig med sex, fordi du er bange for at blive gravid igen.

Giv dig tid

Tag det med ro. Sex haster ikke, og fyren er indstillet på at vente til du er klar. Før I begynder med sex, tal om, hvad I vil gøre, hvis du bliver gravid, for det kan jo ske, uanset prævention. Overvej at vente med sex til I begge kan overskue at tage konsekvensen. Og bliv ved med at tage dig selv alvorligt, du er ked af det hele tiden, du har brug for at “arbejde” med din abort. Skriv evt ned, hvad du føler og tænker omkring aborten. Læs evt i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort. Læs evt her: Efter abort

Du kan få det bedre, og det kan tage tid. Vær tålmodig med dig selv.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske