Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Har barnet taget skade?

Spørgsmål:

Hej Abortlinien, jeg skriver da jeg lige har fundet ud af at jeg er gravid. (I uge 4), dog er jeg utroligt bekymret over om barnet kan være skadet, da jeg for 2 dage siden uvidende om, at jeg var gravid, både drak og røget hash. Det har jeg selvfølgelig ikke tænkt mig at gøre igen. Men vil have det dårligt, hvis jeg beholdte barnet – og jeg så pga mine dårlige valg har gjort barnet handicappet eller lignende. Hvad tænker i er det mest fornuftige, da jeg selvfølgelig ønsker det bedste for barnet. Dog har jeg hørt at barnet/fosteret er så småt, at det ikke kunne ha’ taget skade nu.

Svar:

Hej
Tillykke med din graviditet. Det er helt forståeligt, at du er bekymret, og det er godt, du har besluttet ikke at ryge hash og drikke under graviditeten. Som du skriver, så er det ikke sandsynligt, at barnet har taget skade, når det er så tidligt i graviditeten, og det ”kun” er en gang du har røget.

Når man læser, hvad læger skriver om stoffet og tidlig graviditet, kan de ikke med sikkerhed sige, at der er risiko for fosteret så tidligt i graviditeten. Men at man selvfølgelig anbefaler ophør af hashforbrug under graviditet. Læs evt her fra Region Nordjylland: Cannabis og graviditet

Håber du får en god graviditet.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske