Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid som 15 årig

Spørgsmål:

Hej jeg er en pige på 15 år, er ikke færdig med 9.klasse og går på efterskole, har en kæreste derhjemme, han er 21 og jeg er bange for jeg er gravid.

Har ikke taget en graviditetstest, fordi hvis nu den er positiv, bliver jeg nødt til at sige det til min kæreste og mine forældre, fordi jeg er under 18 og de skal med ind over det. Problemet er at jeg ikke tør at sige det til nogle af dem, fordi jeg er bange for hvad de vil sige?

Jeg har rigtig ondt i ryggen og er meget træt. Mig og min kæreste bruger aldrig kondom og han er vant til at komme udenfor mig, men for 2-3 uger siden i weekenden kom han inden i mig, hvad skal jeg gøre?

Skal jeg tage til lægen eller købe en test eller skal jeg snakke med mine forældre? Jeg er sygt meget i tvivl og bange for at få en abort?

Plizz hjælp mig så jeg får truffet det rigtige valg? Hilsen den nervøse pige.

Svar:

Hej
Du er ung og har sex uden prævention, hvordan kan det være? Ved dine forældre det? Presser din kæreste dig? Har I talt om, at du kan blive gravid og hvad I så vil gøre? Abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn og pigen/kvinden får det ofte psykisk svært bagefter.

Du bliver nødt til at tage en graviditetstest. Og hvis du er gravid, skal du fortælle det til dine forældre, så I sammen kan finde ud af, hvad du skal gøre. Måske kan du tale med din kontaktlærer på skolen.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk. Håber det bedste for dig. Pas bedre på dig selv.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske