Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ved ikke hvad jeg skal vælge

Spørgsmål:

Hej jeg er 25 år gammel. Har en dreng på 13 måneder. Som jeg har sammen med min mand. Vi har været kærester i 4 1/2 år og blev gift i sommers. Vores dreng er kommet godt i gang med vuggestue. Jeg er startet på nyt job. Har været der i snart 2 måneder.

Jeg har lige fundet ud af at jeg er gravid. Min mand er glad, og vil gerne beholde det. Men støtter selvfølelig mig. Men jeg ved bare ikke om jeg er klar til det. Vi ønsker et barn mere, men drømmen var først om et år eller 2. Hvad skal jeg gøre?

Svar:

Hej
Du er gravid med Jeres andet barn tidligere end I havde forestillet Jer. Ofte er det svært, når graviditeten kommer uplanlagt. Og det kan give overvejelser om, man skal beholde barnet eller få abort.

Du har lige fundet du af, at du er gravid. Derfor er du nok lidt chokeret. Om noget tid kan situationen se anderledes ud, da kan du måske bedre overskue graviditeten. Graviditetshormonerne i din krop kan have indflydelse på humøret. Du er i tvivl, om du er klar til nr 2. Hvilke tanker gør du dig? At Jeres søn er for lille til at blive storebror? At det bliver hårdt med 2 små? At du gerne vil vente med næste barsel pga nyt job?

Dejligt, at din mand er glad og dejligt, at han vil støtte dig. Så kan du nok også gå ud fra, at han vil støtte godt op om Jeres lille familie praktisk, hvis I bliver 4 om ca 7 mdr. -?

Overvej, hvad du tænker om abort? Og hvordan du tror, du vil have det, hvis du vælger abort? Ofte kan man selv, og andre, se udfordringer ved en (ny) graviditet, men evt udfordringer ved at få abort er ofte mere uudtalte. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Overvej, hvilken betydning det vil have, at barn nr 2 kommer før planlagt tid?
Planlagt eller ej, så er det Jeres barn, ligesom Jeres søn. Selvom du ikke umiddelbart er glad, kan du blive det. Og barnet kan blive lige ønsket og elsket som sin bror.

Jeg vil opfordre dig til at tænke mulighederne godt igennem og tale meget med din mand om Jeres overvejelser. Du har formentligt ikke travlt med at tage beslutningen. Mange fortryder en for hurtig abortbeslutning.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske