Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid igen og lige blevet forladt!

Spørgsmål:

Kære abortlinjen.

Fredag d. 10/1 tog jeg en positiv test, hvilket bestemt IKKE var meningen. Min kæreste er lige gået fra mig efter 6 års forhold og en datter på 14 mdr. Men nu er jeg blevet gravid med hans barn igen. Barnet er lavet før bruddet, men først opdaget efter.

Jeg er MEGET i tvivl om hvad jeg skal gøre. Min datter og jeg står og skal flytte og være alene om det hele nu, og hun er ikke mere end 1 år og 10 mdr når jeg skulle føde den næste.

Faren vil ikke have barnet

Faren vil IKKE ha barnet og mener at jeg skal ha en abort, han er meget vred over at jeg overhovedet tænker tanken om at beholde det. Han mener ikke jeg kan tage varer på begge børn og han er bange for at vores datter bliver glemt. Men jeg er ekstremt meget i mod aborter, og er derfor helt vildt meget i tvivl? jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.

At blive gravid med vores datter tog 1 1/2 år og jeg var sikker på at jeg ikke kunne få flere børn, nu er jeg blevet gravid igen, og ville være bange for at der så ikke kommer flere chancer efter denne. Jeg er “kun” 22 år og faren er 29 år. Samtidig er jeg bange for at stå i det der 2 børn 2 fædre, jeg har set hvordan det kan ende og det vil jeg ikke risikere.

Man kan, hvad man vil

Jeg har altid lært at man kan hvad man vil, og jeg vil gerne det her, men det er svært at tro på jeg kan når faren er så negativ omkring det hele… Han får sagt en masse dumme ting der også vil kunne skade hans samvær med vores datter og det ønsker jeg heller ikke…

HVAD FANDEN SKAL JEG GØRE!? Skal til lægen igen på mandag og fortælle om min beslutning, men jeg kan ikke tage en. Jeg er i dag d.14/1 5+2

Kh. En mor meget frustreret mor?

Svar:

Hej

Det er let at forstå, at du er frustreret, det er et svært tidspunkt at blive gravid på. Du skriver, at du er ekstremt meget imod aborter og at du vil det her. Og du er bekymret for, om du vil kunne blive gravid senere og i så fald, vil dine børn have forskellige fædre.

Lyt til dig selv

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv, og ikke få en abort, som du ikke ønsker. Det er klart, at faderen er stresset over at skulle have nr 2 med dig, når I ikke er sammen, men det er ikke rimeligt, at han presser dig. Han vidste, at du kunne blive gravid og han kender formentlig også din indstilling til abort. Hvad tænker du om, at skulle tage vare på to små børn alene? Hvordan ser dit netværk ud? Hvem kan hjælpe dig?

Overvej, hvorfor du er imod abort? Overvej, hvordan du tror, du vil have det, hvis du alligevel vælger abort? Du er ung, men ved hvad du vil. Overvej, om faderens reaktion skal få dig til at handle imod din overbevisning ift abort?

Risiko for psykiske reaktioner

Mon faderen kender til risiko for psykiske reaktioner efter abort og i så fald, hvordan det vil kunne påvirke Jeres datter, hvis du får det svært? Han er i akut stress lige nu, mon hans voldsomme reaktion lige nu vil få indvirken på hans samvær med Jeres datter? Med tiden vil han nok vænne sig til tanken og reagere mere hensigtsmæssigt og modent.

Håber, det bedste for dig og Jer alle. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske