Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men min mor må ikke vide noget

Spørgsmål:

Hej jeg er bange for jeg er blevet gravid og er 14, men min mor skal ikk vide noget om det, for hun vil slå mig ihjel. Kan jeg få en abort uden hun er med inde over det?

Svar:

Du er meget ung og tror, du er blevet gravid. Hvad får dig til at tro det? Har du sex uden at bruge prævention? Bliver du preset? Ved din mor, at du har sex? Din mor vil næppe slå dig ihjel, hvis du er gravid, men muligvis blive meget ked af det og vred.

Hvis du ikke får din menstruation til forventet tid, skal du tage en graviditetstest. Hvis den er positiv, er du gravid. Det vil jeg opfordre dig til at fortælle din mor, så kan I sammen tage til lægen og finde ud af, hvad du skal gøre. Hvis du ikke kan tale med din mor, må du selv tage til lægen. I særlige tilfælde kan man få en abort uden ens forældre ved det. Men abort er en stor ting, så det er i de fleste tilfælde vigtigt, at forældre ved, hvad der sker med deres barn.

Jeg vil opfordre dig til at passe bedre på. Vent med sex, til du kan overskue en graviditet. Abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning:

Ung og gravid