Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid men tvivler på farens evner

Spørgsmål:

Hej brevkasse. Jeg er blevet gravid med min kæreste som jeg har været sammen med i fem år.  Han er 29 år. og jeg er 23 år. Jeg er meget i tvivl om han kan slå til, og jeg ved jeg ikke kan klare det alene…

Han har i mange år haft rod i økonomien, og det er derfor ofte mig der forsøger os. Han vil rigtig gerne have børn, det har vi længe snakket om, men vi har ikke planlagt noget, forbi jeg er så usikker på hans evner. Han er typen der går meget i byen  og har svært ved at holde et fast arbejde. Det der går mig mest på, er det fælles vi. Det er mig der står for alt rengøring, indkøb/madlavning og alt det praktiske der skal ordnes.

Han siger, at han for alt i verden gerne vil have det barn, og at han nok skal træde til og tage sig sammen. Men jeg er virkelig bange for at blive efterladt med sådan et stort ansvar. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, jeg har fortalt ham om min bekymring, men han bliver bare sur over at jeg ikke vil give ham en chance. Jeg vil rigtig gerne have et barn med ham, men kun hvis jeg kan stole på at det nok skal gå godt.

Hilsen den unge og fortvivlet

Svar:

Hej
Du er gravid og i tvivl om, du kan klare barnet alene, hvis din kæreste ikke “slår til”. I har været sammen længe, men du lyder noget udfordret af din kæreste. Det er godt, du har været ærlig overfor din kæreste, og forståeligt, at han er blevet sur pga din bekymring.

Din bekymring lyder helt reel. Din kæreste skal “sadle om” og vise sig ansvarlig. Måske har han brug for hjælp. Måske han har en opmærksomhedsforstyrrelse eller lign., som kan forklare hans vanskeligheder ved at holde på fast job og overskue det praktiske og økonomiske. Det kan hans læge hjælpe med at undersøge.

I vil begge gerne have et barn, det er et godt udgangspunkt for at tage gode fælles beslutninger. Giv din kæreste en chance, som han ønsker, og sig til ham, hvad du allerede nu forventer af ham. Graviditeten er lang, I kan nå at arbejde meget med Jeres udfordringer og forberede Jer til at blive familie. Kontakt evt en sagsbehandler om hør om kommunens muligheder for at hjælpe Jer.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske