Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men min kæreste trækker i land

Spørgsmål:

Kære brevkasse. Jeg er en kvinde på 24år. Jeg er mor til 2 skønne piger på 4 og 5 år som jeg har sammen med min eks kæreste. Jeg har nu en ny kæreste (som er 5 år yngere ind mig), og vi har været kærester snart 2 år.

Jeg har længe brændt efter at få et barn sammen med ham, da jeg ikke ønsker for stor aldersforskeld på børnene. Vi blev enige om at gå igang med projekt baby for 2 mdr siden, og jeg er nu allerede gravid i 5 uge. Ingen af os regnede med at det ville gå så stærkt, men jeg var glad og lykkelig da testen var positiv.

Men nu trækker min kæreste i land. Han syns ikke det er tidspunktet nu, vi skal have en lille ny ind i familien. Mine 2 piger skændes meget og er meget tøse pivet. Dette magter han ikke så godt for tiden. Derfor er han også sikker på, at alt vil gå galt med blobber :(

Jeg elsker min kæreste og ønsket dette barn sammen med ham. Jeg ønsker på ingen måde en abort, også selvom det selvfølgelig bliver hårdt! Men at stå med 3 små børn alene, hvis ikke han magter det, ved jeg heller ikke om jeg ville kunne klare.

Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre, er bare så trist og ked af det – og sådan burde det ikke være :(

Svar:

Hej. Jeg kan godt forstå, at du er ked af det og nej, sådan burde det ikke være. Slet ikke, når I nu var enige om at prøve at få et barn. Du ønsker på ingen måde en abort, lyt til dig selv og tag dette meget alvorligt. En abort er ikke en let løsning på en svær situation. For det handler om et lille liv og det handler om resten af dit liv. De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid og i forskellig sværhedsgrad. Sværest er det for dem, der var i tvivl om deres valg eller fik en abort, de ikke ønskede.

Det kan være overvældende at skulle være far

Din kæreste er ung og det er ikke mærkeligt, at han synes, det er overvældende at skulle være far. Og “lige nu”, hvor det er lidt svært med dine piger. Det lyder til, at du har forståelse for ham og det er godt, han har brug for, at du lytter til ham og forstår ham. Men han skal også lytte til dig. Måske tror han, at abort er en “let” løsning.

Ved han, hvordan du har det med abort? Ved han, hvad en uønsket abort kan gøre? Mon han ønsker at presse sin elskede til en så alvorlig “ting”, som hun ikke ønsker? Det er godt, at du elsker ham. Overvej, hvordan du tror, du vil få det med ham, hvis du får en abort, som han mere eller mindre presser dig til? Nogle forhold kan ikke holde til et barn, men mange forhold kan ikke klare en abort, som parret var uenige om. Prøv sammen at kigge på Abortliniens hjemmeside om abort og følger heraf og kig evt også i brevkassen og se hvordan nogle kvinder har det efter en abort.

Overvej meget

Overvej meget hvad du skal gøre. Tal meget med din kæreste. Tag ingen forhastet bealutning.
Overvej, hvad der kan hjælpe dig til at overskue at beholde barnet.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk, og til at ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en erfaren rådgiver.
Håber det bedste for dig og jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske